Αντιστρέφει τα πυρά για την κατάρρευση μπαλκονιών ο Νουρής-Επιστολή στον Φαίδωνα

Αντιστρέφει τα πυρά, όσον αφορά τα δυο περιστατικά κατάρρευσης μπαλκονιών στην Πάφο και τις δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου για το θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ότι ευθύνη της κάθε οικοδομικής Αρχής αποτελεί μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός, ο έλεγχος και η λήψη μέτρων σε περιπτώσεις επικίνδυνων οικοδομών, βάσει του Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου.

"Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις τα υποστατικά των οποίων τα μπαλκόνια κατέρρευσαν, εμπίπτουν στα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου και ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάφου σαν η αρμόδια Αρχή οφείλει να προβεί στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες", προστίθεται.

Το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Πάφου, ζητώντας αφενός μεν ενημέρωση για τις όποιες ενέργειες και αφετέρου κάλεσε τον Δήμο Πάφου ως την αρμόδια αρχή, να προβεί σε όλα όσα ο νόμος ορίζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο καταρρεύσεις μπαλκονιών και έξι τραυματίες σε ένα 24ωρο-Ψάχνουν τα αίτια

Δύο πτώσεις μπαλκονιών σε ένα 24ωρο

Υπενθυμίζεται πως, τρία πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, έπειτα από το δεύτερο περιστατικό κατάρρευσης μπαλκονιού, που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην καρδιά της Κάτω Πάφου, στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μόλις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο προκαλώντας τεράστια ανησυχία, καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο να σημειωθούν περισσότερα και μάλιστα και σε άλλες επαρχίες. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, γύρω στις 13:00 to μπαλκόνι και τα χαλάσματα του έπεσαν πάνω σε πέργολα εστιατορίου που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου

Από την κατάρρευση του μπαλκονιού τραυματίστηκαν τρεις θαμώνες, οι οποίες βρίσκονταν στο εστιατόριο, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εκτός κινδύνου. 

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, καθώς και της Πυροσβεστικής, αποκλείοντας μάλιστα το ενδεχόμενο ύπαρξης τραυματιών κάτω από τα χαλάσματα.

Ακολούθως μέλη της Δύναμης διενήργησαν εξετάσεις, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια του δεύτερου περιστατικού κατάρρευσης μπαλκονιού.

Υπενθυμίζεται πως, χθες κατά τη διάρκεια της νύκτας είχε καταρρεύσει μπαλκόνι παρασύροντας και τραυματίζοντας τρεις νεαρούς από το Νεπάλ. Παράλληλα, τα χαλάσματα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Οι τρεις νεαροί εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση που ο Δήμος και η Αστυνομία προβούν σε εξώσεις ενοίκων ακατάλληλων κτιρίων.

Όπως είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Πάφου «τη Δευτέρα προτίθενται να κάνουν έξωση σε τριακόσια άτομα και τότε, είπε θα κριθούν όλοι στο πεδίο, όταν θα βρεθούν στα πεζοδρόμια στην τουριστική περιοχή της Πάφου.

Σε σχέση με το κτίριο του οποίου κατέρρευσε το μπαλκόνι τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ενοίκους, ο κύριος Φαίδωνος είπε ότι προειδοποιήθηκαν οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες ζητούν παράταση χρόνου για να κάνουν την έξωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέρρευσε και δεύτερο μπαλκόνι στην Πάφο μέσα σε 24 ώρες-Δύο τραυματίες (pics)

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη