Τσιζκέικ με αναρή και άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια

Δεν το χορταίνεις! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα

ΥΛΙΚΑ

Μαρμελάδα

200 γρ. φράουλες

200 γρ. ζάχαρη

Βάση

100 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

50 γρ. γάλα

5 γρ. μπράντυ

Κρέμα

100 γρ. ζάχαρη

φλούδα από 1/2 λεμόνι

500 γρ. αναρή, ανάλατη

150 γρ. άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια

20 γρ. γάλα

250 γρ κρέμα γάλακτος με τουλάχιστο

30% λιπαρά

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

γυάλινο πυρίμαχο στρογγυλό δοχείο (Ø 24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρμελάδα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. φράουλες, 200 γρ. ζάχαρη, χυμό ½ λεμονιού και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 15 λεπτά/ 110°C/ταχύτητα 2.5. Mεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βάση

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 50 γρ. γάλα και 5 γρ. μπράντυ. Βουτήξτε την πάνω επιφάνεια των σαβουαγιάρ στο μείγμα γάλα/μπράντυ και καλύψτε τον πάτο του γυάλινου δοχείου με την βρεγμένη επιφάνεια προς τα πάνω.

Κρέμα και συναρμολόγηση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα ½ λεμονιού και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. αναρή ανάλατη, 150 γρ. άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια, 20 γρ. γάλα και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα  7.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε ξανά 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Απλώστε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει. Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλας προτού σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα από οποιοδήποτε φρούτο προτιμάτε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι