Τσιζκέικ με αναρή και άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια
06:30 - 08 Ιουλίου 2022
Δεν το χορταίνεις! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα
Μαρμελάδα
200 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη
Βάση
100 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
50 γρ. γάλα
5 γρ. μπράντυ
Κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
φλούδα από 1/2 λεμόνι
500 γρ. αναρή, ανάλατη
150 γρ. άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια
20 γρ. γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος με τουλάχιστο
30% λιπαρά
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μπολ
γυάλινο πυρίμαχο στρογγυλό δοχείο (Ø 24 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρμελάδα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. φράουλες, 200 γρ. ζάχαρη, χυμό ½ λεμονιού και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 15 λεπτά/ 110°C/ταχύτητα 2.5. Mεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
Βάση
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 50 γρ. γάλα και 5 γρ. μπράντυ. Βουτήξτε την πάνω επιφάνεια των σαβουαγιάρ στο μείγμα γάλα/μπράντυ και καλύψτε τον πάτο του γυάλινου δοχείου με την βρεγμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
Κρέμα και συναρμολόγηση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα ½ λεμονιού και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 500 γρ. αναρή ανάλατη, 150 γρ. άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια, 20 γρ. γάλα και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 3
Προσθέστε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε ξανά 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 4
Απλώστε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει. Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλας προτού σερβίρετε.
Συμβουλή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα από οποιοδήποτε φρούτο προτιμάτε
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές