Μάφινς με φυστίκια Αιγίνης και φυτικό γάλα

Ανάλαφρα μάφινς! Συνταγή από chef Σάββα Μάππουρα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Γάλα φυστικιού Αιγίνης
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς φλούδα,
  • ανάλατα
  • νερό, για το μούλιασμα
  • 800 γρ. νερό

Μαφινς με φιστίκια Αιγίνης

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι,φαρίνα
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ειδική σακούλα για γάλα ξηρών καρπών ή
  • μουσελίνα
  • γυάλινο μπουκάλι
  • φόρμα για μάφινς
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γάλα φιστικιού Αιγίνης

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Αφαιρέστε το μπολ από το καπάκι, βάλτε μέσα νερό μέχρι να καλυφθούν τα φιστίκια και αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Στη συνέχεια, αδειάστε το νερό από το μπολ.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τα μουλιασμένα φιστίκια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Προσθέστε 800 γρ. νερό και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 10. Καλύψτε το καλαθάκι με μια ειδική σακούλα για γάλα ξηρών καρπών ή μουσελίνα και τοποθετήστε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Μεταφέρετε το μείγμα στο καλαθάκι που έχετε ετοιμάσει. Σουρώστε το μείγμα, πιέζοντας καλά τη σακούλα για να πάρετε όσο περισσότερο γάλα γίνεται. Mεταφέρετε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, καλύψτε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Mάφινς με φιστίκια Αιγίνης

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για μάφινς με 12 κυψέλες και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 4

Προσθέστε 150 γρ. από το γάλα φιστικιού Αιγίνης, που αφήσατε στο ψυγείο, 1 αυγό και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Προσθέστε 250 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder, 10 γρ. χυμό λεμονιού, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Προσθέστε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, που αφήσατε στην άκρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφινς και ψήστε για περίπου 20 λεπτά (180°C). Αφήστε στη φόρμα για 10 λεπτά πριν μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι