Το EnterCy είναι εδώ και η εμπειρία του τουρίστα αλλάζει για πάντα

Την απόλυτη τουριστική εμπειρία προσφέρει η πλατφόρμα και εφαρμογή EnterCY που είναι πλέον διαθέσιμα online και στα Appstore, αντίστοιχα.  

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στο μέγιστο, η πλατφόρμα EnterCY προσφέρει πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο για διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην Κύπρο. H πλατφόρμα απευθύνεται σε τουρίστες πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, καθώς και σε μόνιμους κάτοικους της Κύπρου.

Μέσω της εφαρμογής οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Κύπρο δημιουργούν ένα προφίλ και βάση της περιοχής όπου θα διαμένουν, της χρονικής περιόδου που θα επισκεφθούν τη χώρα μας καθώς και των ενδιαφερόντων τους, λαμβάνουν πληροφορίες για τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν και πληθώρα δραστηριοτήτων. Κατά την επίσκεψή τους σε πολιτιστικούς χώρους έχουν επίσης την ευχέρεια να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για ηχητική ξενάγηση αλλά και για ψηφιακή ανακατασκευή κάποιων χώρων μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Οι τουρίστες έχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους σε πραγματικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό, γιατί η εφαρμογή EnterCy παρέχει διαδραστικό ψηφιακό περιεχόμενο για τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

200 + τουριστικές τοποθεσίες με ψηφιακό περιεχόμενο

100 + αφηγήσεις και οδηγοί ήχου

50 + εξερευνήσεις επαυξημένης πραγματικότητας

20 + εικονικές ανακατασκευές αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και αντικειμένων

Το έργο EnterCΥ αποτελεί πρωτότυπη πρωτοβουλία τόσο προώθησης, όσο κι ανάδειξης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Άλλωστε, κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας, μέσω της οποίας οι τουρίστες θα ενημερώνονται για τα αξιοθέατα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου μέσα από μία χωροχρονική εικονική (VR) εξερεύνηση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι τουρίστες θα μπορούν να απολαμβάνουν οπτική και ηχητική καθοδήγηση και πλοήγηση, καθώς και επιτόπια ενημέρωση με αφήγηση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Το καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο EnterCY (INTEGRATED/0916/0020), υλοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, στον ρόλο του συντονιστή του έργου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις εταιρείες CyRIC, Silversky3D και ΙΜΗ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, τον Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Υποστηρικτής του έργου είναι η Hermes Airports. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα εδώ και κατεβάστε την εφαρμογή για το  Google Play Store εδώ και για το AppStore εδώ.

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα