A. Δημητριάδης: Στη σωστή κατεύθυνση η 17η τροποποίηση του Συντάγματος

Ως σωστή προσπάθεια, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε τη χθεσινή ψήφιση από τη Βουλή νόμου για την 17η τροποποίηση του Συντάγματος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του σε ραδιόφωνο, προστίθεται στην ανακοίνωση, το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι από τα πιο σημαντικά στην καθημερινότητα των πολιτών, σημειώνοντας ότι «η τροποποίηση για την επέκταση της δικαιοδοσίας των Διοικητικών Δικαστηρίων είναι πολύ σημαντικό θέμα, αφού θα έχουμε Διοικητικό Δικαστήριο όχι μόνο σε θέματα διαδικασίας αλλά και ουσίας, που θα μπορεί  να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο πάνω στη διοίκηση των δικαστηρίων με εξουσιοδότηση να κρίνει την ορθότητα της όποιας απόφασης».

Ο κ. Δημητριάδης εισηγήθηκε και την ένταξη της έννοιας του «νομικού βοηθού» στο Πρωτόδικο Δικαστήριο, για περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας, ενώ αναφορικά με τους διορισμούς δικαστών, είπε ότι δίνεται τώρα η δυνατότητα να προσβάλλονται αυτοί, ούτως ώστε ο έλεγχος διορισμού δικαστών να μην μένει στο απυρόβλητο και εντός του συστήματος του συγκεκριμένου οργάνου που τους διορίζει.

Δειτε Επισης

Ευκαιρία συνεργασίας ΕΕ και ΗΕ το Κυπριακό, είπε στο Συμβούλιο ο ΠτΔ-Προτεραιότητα για Γκουτέρες
Προκλητικός ο Φιντάν μετά τη Γενεύη-«Υπάρχει μια πραγματικότητα στην Κύπρο και πρέπει να αποκατασταθεί»
Ανησυχία για διεθνείς εξελίξεις εκφράζουν Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αριστεράς-ΓΓ ΑΚΕΛ
Τον ρόλο της πολυμέρειας και τη συνεργασίας ΕΕ-ΗΕ τόνισαν Κόστα και Γκουτέρες
Πώς αποτιμούν τα κόμματα στα κατεχόμενα την διευρυμένη συνάντηση
Επιστολή στήριξης του GSI απέστειλαν ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ στην ΕΕ
Ενημέρωσε το ΕΛΚ για τη Γενεύη Α. Δημητρίου-«Σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί λύσεις εκτός πλαισίου»
Υποβλήθηκαν δυο υποψηφιότητες για τη θέση κοινοτάρχη Άλασσας
Τα αποτελέσματα της Πενταμερούς και τα επόμενα βήματα στα θέματα συζήτησης του Γ.Γ ΟΗΕ και των 27
Χριστοδουλίδης στο Euronews: Ο Τ/κ ηγέτης δεν ήθελε τον διορισμό ενός προσωπικού απεσταλμένου