Έστησαν στον Πρόεδρο καρτέρι με τα τρακτέρ πατατοπαραγωγοί στη Ξυλοφάγου

Eκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του χωριού Ξυλοφάγου πραγματοποίησαν πατατοπαραγωγοί με τα τρακτέρ τους, αναμένοντας την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Οι πατατοπαραγωγοί υποστήριξαν πως η αύξηση στα κόστη της παραγωγής και των εξαγωγών έχει καταστήσει το επάγγελμά τους μη βιώσιμο. Εξέφρασαν την ετοιμότητα να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν και πιο συγκεκριμένα, θα διεκδικήσουν κρατική χορηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαβεβαιώσεις στους πατατοπαραγωγούς έδωσε ο Πρόεδρος-«Ποτέ δεν υπήρξαμε αδιάφοροι»

Με την άφιξή του στον χώρο, ο Νίκος Αναστασιάδης τους διαβεβαίωσε ότι «όπως είμαστε πάντα δίπλα σας θα συνεχίσουμε να είμαστε, να είστε απόλυτα βέβαιοι για αυτό.  Οτιδήποτε μέχρι σήμερα ήταν αίτημα της περιοχής, ιδιαίτερα των πατατοπαραγωγών, ανταποκριθήκαμε και με το παραπάνω. Και πάλι θα είμαστε κοντά σας. Σύντομα θα βρεθούμε για να τα πούμε».

 «Πάντοτε είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, ιδιαίτερα μιας παραγωγικής ομάδας αγροτών, οι οποίοι έχουν και συνεισφέρει και συνεισφέρουν. Συνεπώς, σύντομα θα βρεθούμε στο Προεδρικό για να δούμε τι είναι αυτό στο οποίο μπορεί να συμβάλουμε. Ποτέ δεν υπήρξαμε αδιάφοροι στα προβλήματα που ο κόσμος της υπαίθρου μας αντιμετωπίζει», πρόσθεσε. 

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, είπε πως «ο  πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας, ο οποίος κράτησε σταθερή την πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες».

Ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή η ακρίβεια έχει δημιουργήσει ένα αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο με τα κατεχόμενα, όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα οι τιμές που πουλούν οι παραγωγοί μας να μην τους συμφέρουν».

«Αυτή τη στιγμή το κράτος χρειάζεται να στηρίξει άμεσα αυτούς τους ανθρώπους, αλλιώς ο πρωτογενής τομέας της Κύπρου θα καταστραφεί και πολλές οικογένειες θα καταλήξουν στην ανεργία», είπε.

 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους στην Ινδία-Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας
Το σχέδιο της Μοσάντ που οδήγησε το Ισραήλ στην επίθεση στο Ιράν
Εκτροπή 32 αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Ακυρώθηκαν 15 πτήσεις
Πώς το Ισραήλ έπιασε στον ύπνο το Ιράν-Οι κινήσεις αντιπερισπασμού με ψεύτικα σινιάλα
Το Ιράν θα απαντήσει στο Ισραήλ για να εμπλέξει τις ΗΠΑ-Απρόβλεπτες και παγκόσμιες οι συνέπειες ενός πολέμου
Το Ιράν ξεκίνησε τα αντίποινα στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones-Προανήγγειλε απάντηση δίχως όρια
Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες μετά την επίθεση Ισραήλ σε Ιράν-Εκτροπή 30 πτήσεων
Συστάσεις Υπoυργείου Εξωτερικών προς Κύπριους πολίτες λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Εκτροπή τριάντα πτήσεων προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Διαχειρίσιμη η κατάσταση
Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες μετά το χτύπημα του Ισραήλ-Σε εγρήγορση οι Αρχές