Κρίσιμη σύσκεψη για τις κάμερες-Ακούνε και αποφασίζουν για εφαρμογή πρώτης φάσης

Κρίσιμη σύσκεψη που θα καθορίσει το τι μέλλει γενέσθαι με την εφαρμογή της πρώτης φάσης των καμερών της τροχαίας, πραγματοποιείται εντός της ημέρας ανάμεσα σε Υπουργείο Μεταφορών, Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία αλλά και την ανάδοχο εταιρεία, ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει η δυνατότητα να περάσει η Κύπρος από την πιλοτική φάση, στην εφαρμογή της πρώτης φάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκπνέει το deadline για τις κάμερες-Στο ζύγι η εφαρμογή της πρώτης φάσης

Η Κυβέρνηση έδωσε τελεσίγραφο στην ανάδοχο εταιρεία περί τα μέσα Ιουνίου, ώστε να ρυθμίσει τα προβλήματα που υπήρχαν στην παράδοση εξωδίκων και να τηρήσει τη σύμβαση που υπογράφηκε. Αυτός ο χρόνος ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και πέντε ημέρες μετά, αφού πρώτα η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία εξέτασε τις ενέργειες που έγιναν από την εταιρεία, θα ενημερώσει τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Μεταφορών, για το κατά πόσον επιτεύχθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η ανάδοχος εταιρεία.

Ακολούθως, όσα γίνουν στη σύσκεψη θα διαβιβαστούν στον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο οποίος είναι αρμόδιος να λάβει τις αποφάσεις του, για το κατά πόσον θα δώσει το πράσινο φως στην εταιρεία, για να αρχίσει η εφαρμογή της πρώτης φάσης εφαρμογής των καμερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Πληροφορίες από αρμόδια πηγή διαμηνύουν ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, όμως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προβλεφθεί προτού ακουστούν τα εμπλεκόμενα μέρη. Μετά τη σύσκεψη, ίσως και με την πάροδο μερικών ημερών, ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις, όπως διαμήνυσε η ίδια πηγή.

Σίγουρα, ο Γιάννης Καρούσος διαμήνυσε σε πολλές περιπτώσεις ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης ήρθε για να μείνει, όμως αυτό εξαρτάται και από τους χειρισμούς της εταιρείας.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα θανατηφόρα δυστυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, με οικογένειες να ντύνονται στα μαύρα, ένα τέτοιο μέτρο ενδεχομένως να βοηθήσει στην μείωση των οδικών συγκρούσεων, αφού οι οδηγοί θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι το σύστημα θα καταγράφει τις παρανομίες που θα διαπράττουν στους δρόμους.

Στην περίπτωση που θα εφαρμοστεί η πρώτη φάση, προβλέπεται να τοποθετηθούν εντός έξι μηνών, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους άλλες είκοσι σταθερές κάμερες σε όλη την Κύπρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 24, καθώς και δεκαέξι κινητές, που θα προστεθούν στις τέσσερις που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.

Αυτές οι προσθήκες, αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα τον όγκο δεδομένων που θα καλείται να διαχειριστεί η ανάδοχος εταιρεία, αν υπολογίσει κάποιος ότι σήμερα, με οκτώ κάμερες οι καταγγελίες ξεπέρασαν τις εξήντα χιλιάδες.

Ακολούθως και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τα τεθεί σε εφαρμογή και η δεύτερη φάση, η οποία προβλέπει ότι εντός του 2022 θα τοποθετηθούν ακόμη εξήντα έξι σταθερές κάμερες στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών από τα 62 χιλιάδες εξώδικα που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, ταχυδρομήθηκαν στους πολίτες οι 47 χιλιάδες, ενώ υπάρχει ένας αριθμός που αφορούσαν υπηρεσιακά οχήματα, όπως ασθενοφόρα, περιπολικά και οχήματα της  Πυροσβεστικής, τα οποία θεωρούνται άκυρα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι θα χτυπούν οι κάμερες από την Πρωτοχρονιά-Οι 3+3 παραβάσεις

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 6 εκατομμύρια
Συγκλονίζει η μητέρα της Τοπαλούδη, 5 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία-«Μου άρπαξαν ό,τι είχα στην ψυχή μου»
BINTEO: Εργαλειοθήκη έπεσε από αστροναύτες στο διάστημα και περιφέρεται γύρω από τη Γη με αδιανόητη ταχύτητα
Ερντογάν σε Γκουτέρες-«Το Ισραήλ παραβιάζει θρασύτατα το διεθνές δίκαιο»
Απελευθερώθηκαν 12 γυναίκες όμηροι της Χαμάς-Ανάμεσά τους 10 Ισραηλινές
Στο κελί ο 38χρονος που έκλεψε όχημα ενοικιάσεως και πήγε να πετάξει από το αεροδρόμιο Πάφου
Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Παραδόθηκαν οι 12 όμηροι της Χαμάς-Ανάμεσά τους 10 Ισραηλινοί
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Μετά το unfair του Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Κάμερον ζήτησε και συνάντησε τον Γεραπετρίτη στο ΝΑΤΟ