Σε συζήτηση για τις προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή του ΟΑΣΕ συμμετείχε ο Χατζηγιάννης

Σε συζήτηση για τις προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή του ΟΑΣΕ, συμμετείχε ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη στο πλαίσιο συνεδρίας της Γενικής Επιτροπής Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων της 29ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) στο Μπέρμιχαμ. 

Στην παρέμβασή του, ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που επέφερε σε ολόκληρη την υφήλιο η πανδημία της νόσου Covid-19, προστέθηκαν οι ανθρωπιστικές συνέπειες της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες να απειλούνται άμεσα σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, κάνοντας αναφορά στην Κύπρο, ο κ. Χατζηγιάννη στηλίτευσε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίσταται ο κυπριακός λαός για 48 χρόνια, συνεπεία της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και υπογράμμισε ότι οι επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας εντείνουν περαιτέρω την αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.     

Εξάλλου, ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπροσώπου της ΚΣ ΟΑΣΕ για θέματα συμμετοχής της Κοινωνίας των πολιτών, τόνισε την αναγκαιότητα ουσιαστικότερης συμμετοχής μη κυβερνητικών οργανισμών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Συναφώς, ο κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε σε σειρά διαβουλεύσεων, που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την καταγραφή των θέσεων και προβληματισμών τους όσον αφορά τα θέματα προτεραιότητας για τον ΟΑΣΕ, τα οποία συζητούνται στο πλαίσιο έγκρισης σχετικών ψηφισμάτων κατά τις Ετήσιες Συνόδους της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.  

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες Χριστοδουλίδης και Γκουτέρες με το Κυπριακό στην ευρωπαϊκή ατζέντα
Τρίλιζα στην στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών για το Κυπριακό-Εκτεταμένες συζητήσεις με ΠτΔ και Γκουτέρες
Για αναζωογόνηση στο Κυπριακό μίλησε o Γεραπετρίτης-«Η καλύτερη είδηση που ακούσαμε τα τελευταία 8 χρόνια»
Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ-«Επιλέγει να διακινεί ψεύδη σε μια προσπάθεια να μας πλήξει»
Για «διπλωματική επιτυχία» της τ/κ πλευράς στη Γενεύη κάνει λόγο σύμβουλος του Τατάρ
Η ανάγνωση του ΕΛΑΜ για την άτυπη πενταμερή-Καταγγέλλουν Αννίτα πως ζήτησε αποδοχή θετικής ψήφου των Τ/κ
Οι Αντιπρόσωποι των Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Θετικός για διορισμό Ολγκίν ο Τατάρ-Δείχνει Γκουτέρες ως εισηγητή για άνοιγμα τεσσάρων οδοφραγμάτων
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ
Βλέπει Μέτσολα και Κόστα ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες