Πράσινο φως για βαλλιστική εξέταση για το θάνατο δημοσιογράφου από Παλαιστίνη

Οι αρμόδιες παλαιστινιακές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο (2/7) ότι θα δώσουν τη δυνατότητα σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες να προβούν σε βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που έπληξε την Αμερικανοπαλαιστίνια ανταποκρίτρια του δικτύου Αλ-Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλε, πριν από δύο μήνες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Τζενίν της Βόρειας Δυτικής Όχθης.

Όπως τόνισε ο Παλαιστίνιος Γενικός Εισαγγελέας στα τοπικά ΜΜΕ, η βαλλιστική εξέταση των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια των παλαιστινιακών ανακριτικών αρχών που εδρεύουν στη Ραμάλα. Ανακοινώθηκε ότι η απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής, που έγινε γνωστή σήμερα, ελήφθη πριν από μία εβδομάδα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη στις 13 και 14 Ιουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε το πόρισμά της για τις συνθήκες θανάτου της δημοσιογράφου, επιρρίπτοντας ευθύνες στις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Τζενίν την ημέρα του συμβάντος. Η ισραηλινή πλευρά δεν αποκλείει ο θάνατος της Αμπού-Άκλε να προήλθε κατά λάθος από ισραηλινά πυρά, αρνείται την εκδοχή ότι η δημοσιογράφος αποτέλεσε στόχο των στρατιωτών και, τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία, έως τώρα, δεν αποδεχόταν να διενεργηθεί από κοινού η βαλλιστική εξέταση της σφαίρας με τη συμμετοχή Παλαιστινίων, Ισραηλινών και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ-«Κλειδώνει τους στόχους που θα πλήξει στο Ιράν»
Απαγόρευσε τη μεταφορά βομβητών και ασυρμάτων με πτήσεις το Ιράν μετά τις επιθέσεις
«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»-Η απάντηση Μελόνι για το χακάρισμα του τραπεζικού της λογαριασμού
Φρίκη στις ΗΠΑ... Νεαρή κατηγορείται ότι τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
Ένας νεκρός από αναγκαστική προσγείωση Antonov σε δάσος στη Γιακουτία της Σιβηρίας
Το Ιράν απορρίπτει τα περί σύνδεσής του με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο πανεπιστήμιο του Τενεσί-Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Το μυστικό που κάνει την Σιγκαπούρη παράδεισο μακροζωίας