Βλέπει ξανά εργοδοτικές οργανώσεις για τον κατώτατο ο Κούσιος-Ψάχνουν λύσεις

Καυτός θα είναι ο Αύγουστος για το Υπουργείο Εργασίας, αφού ψάχνει να βρει τη φόρμουλα, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το μείζον θέμα που ταλανίζει τον εργοδοτικό κόσμο και όλους τους εργαζομένους, που είναι αυτό του εθνικού κατώτατου μισθού, με τον Κυριάκο Κούσιο να έχει γεμίσει το πρόγραμμά του με συναντήσεις.

Μετά και την τελευταία, πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας διαφάνηκε πως υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη να διανύσουν, μέχρι να καταλήξουν σε κοινή γραμμή, ωστόσο η πρόθεση υπάρχει, δεδομένου και του γεγονότος ότι έχει δοθεί υπόσχεση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση, στη μνήμη και της εκλιπούσης Ζέτας Αιμιλιανίδου. Το θέμα, μάλιστα, έχει τεθεί ως προτεραιότητα από πλευράς Κυβέρνησης, με τον ίδιο τον Πρόεδρο να έχει δεσμευτεί να καταλήξουν σε συμφωνία.

Από πλευράς τους, οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν επικεντρώσει όλες τους τις δυνάμεις στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς επιθυμούν να βρεθεί άμεσα λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, πληροφορίες από καλά ενημερωμένη πηγή, στην ΟΕΒ το θέμα έχει τεθεί σε προτεραιότητα και είναι το μοναδικό στην ατζέντα, με τα υπόλοιπα να έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάσμα απόψεων για κατώτατο μισθό-«Δεν φτάσαμε σε ακτίνα συμφωνίας επί Ζέτας»

Ο υπουργός Εργασίας, μέσα από το νέο κύκλο επαφών που ξεκινά από σήμερα, θέλει να καταγράψει όλες τις απόψεις, όπως αυτές προκύπτουν και μετά την τελευταία συνάντηση στο Υπουργείο για το θέμα. Μετά τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να έχει συνάντηση και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι απόψεις που θα τεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, θα κρίνουν και τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου Εργασίας, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει έδαφος για κοινές συναντήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ο υπουργός ενδεχομένως να έχει χωριστές συναντήσεις και πάλι με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Κούσιος να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την κάθε οργάνωση.

Πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί η εικόνα, μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται αν υπάρχει κοινό έδαφος, που θα οδηγήσει σε εξεύρεση λύσης και γι’ αυτό το λόγο κρίνονται σημαντικές οι εν λόγω επαφές. Πρόθεση του υπουργού Εργασίας είναι να καταλήξουν σε συμφωνία, πριν το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορεί να προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο κάποιες λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρήκαν για τον κατώτατο μισθό-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Από τις συναντήσεις που υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα, διαφάνηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα καίρια θέματα, όπως είναι η διαδικασία της εφαρμογής, με την εργοδοτική πλευρά να ζητά ορισμένες εξαιρέσεις, ενώ από πλευράς Κυβέρνησης είχε τονιστεί πως γίνεται προσπάθεια για συγκερασμό των απόψεων.

Ωστόσο, αυτό που τονίζεται είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, η οποία θα είναι δίκαιη προς όλους και δεν θα αδικεί κανένα, ενώ οι εμπλεκόμενοι δεν θέλουν να αφήσουν την Κυβέρνηση να λάβει μόνη της την απόφαση, χωρίς τη δική τους συνεισφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαύρος καπνός από τις χωριστές συναντήσεις για κατώτατο μισθό-Νέος γύρος επαφών

Δειτε Επισης

Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών