Ετοιμάζονται να λάβουν δυναμικά μέτρα οι κάτοικοι Μιτσερού-«Φτάνει, η υπομονή τελείωσε»

Μαύροι καπνοί έχουν μαζευτεί πάνω από τις κοινότητες του Μιτσερού, με τους κάτοικους να βράζουν και να δηλώνουν έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της μεταφοράς μονάδας ασφαλτικού στην περιοχή τους. Αυτή τη φορά, την έκρηξη προκάλεσε η απόφαση της εταιρείας που θα μεταφερθεί στην περιοχή, έπειτα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να επισκεφτεί το χώρο και να αρχίσει οριοθετήσεις.

Οι κάτοικοι του Μιτσερού, αλλά και των γύρω περιοχών βρίσκονται καθημερινά σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα όταν έγινε αντιληπτό ότι στο χωριό υπήρχαν άτομα της εταιρείας και άρχισαν να προετοιμάζονται, ώστε να μεταφερθεί η μονάδα στο σημείο, να προβούν άμεσα σε ενέργειες και να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές, για να λάβουν τα μέτρα τους.

Μετά την κίνηση αυτή, τα κοινοτικά συμβούλια της περιοχής αποφάσισαν όπως καλέσουν τους κατοίκους των δώδεκα επηρεαζόμενων κοινοτήτων, σε έκτακτη παναγροτική συγκέντρωση, στο Μιτσερό, για να εξετάσουν τα μέτρα αντίδρασής τους.

«Θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε, δυναμικότατα πλέον. Φτάνει, η υπομονή τελείωσε. Αναμένουμε και την απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ προφορικά είπε η Δικαστής να μην προχωρήσουν μέχρι να βγει η απόφαση, αλλά αυτοί ήρθαν να οριοθετήσουν την περιοχή. Έχουν άδεια οικοδομής, αλλά δεν θα έπρεπε να έρθουν», ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Μιτσερού, Ανδρέας Κυριάκου.

Αυτό που αναμένεται απόψε είναι να τεθούν στο τραπέζι τα μέτρα αντίδρασης, στα οποία θα προβούν, ενώ η κατάσταση στην περιοχή, τη δεδομένη στιγμή, είναι έκρυθμη. «Αυτό που βλέπουμε από πλευράς της εταιρείας είναι μία επιμονή στην απόφαση του Υπουργικού, με το έτσι θέλω να μεταφερθεί εδώ. Για μας η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη, αλλά δεν ακούει κανένας. Πέρασαν οι εποχές που έπαιρναν αποφάσεις και με το έτσι θέλω λειτουργούν».

Πάντως, οι κάτοικοι διατηρούνται σε εγρήγορση και ετοιμότητα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια δουν, από πλευράς της εταιρείας. Όσον αφορά στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κυριάκου σημείωσε πως είχε οριστεί ημερομηνία, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Νίκος Αναστασιάδης νόσησε με κορωνοϊό και έτσι πλέον αναμένεται να οριστεί συνάντηση άλλη ημερομηνία.

Από πλευράς της, η ομάδα πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», σε ανακοίνωσή της, σχετικά με το περιστατικό, επανέλαβε τη θέση της πως «δεν θα ανεχθούμε αυτή την άδικη κι επικίνδυνη αντιμετώπιση από το κράτος. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η περιοχή μας είναι αποδεδειγμένα η πλέον βεβαρημένη στην Κύπρο με ολέθριες συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρώτιστο μέλημα του κράτους έπρεπε να ήταν η απάμβλυνση των προβλημάτων που προκαλούν οι 100 και πλέον οχληρές δραστηριότητες στην περιοχή με αυστηρή εποπτεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες κι όχι η επιπλέον επιβάρυνση των κατοίκων και του περιβάλλοντος με τοξικούς ρύπους και δυσοσμία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών