Στάση εργασίας στο ΣΑΠΑ-Καλούν το Υπ. Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του

Oι εργαζόμενοι του ΣΑΠΑ  απευθύνονται στο Υπουργείο Εργασίας και το καλούν να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν μετά την δίωρη  αυθόρμητη στάση εργασίας  που κατήλθαν σήμερα Παρασκευή από τις 8:00 μέχρι 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με σχετική κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών ΕΕΣΤΑ ΣΕΚ ΠΑΦΟΥ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ αφορμή για την αντίδραση των εργαζομένων ήταν η απόφαση του ΔΣ του ΣΑΠΑ να παραβιάζει εδώ και 3 χρόνια τους κανονισμούς που διέπουν την παραχώρηση άδεια ανάπαυσης των εργαζομένων.

Βασική αιτία είναι η μη ανταπόκριση του ΔΣ του ΣΑΠΑ για την συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν στον Οργανισμό και η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως προστίθεται, τα κύρια θέματα σχετίζονται με τη μη καταβολή της συμβατικής υποχρέωσης προς το Ταμείο Συντάξεως. Τη μη καταβολή οφειλών προς το Ταμείο Ευημερίας και δημιουργία νέων κανονισμών, τη μη δημιουργία ταμείου συμπληρωματικής Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ακαταλληλότητα (στατική επάρκεια σύμφωνα με τεχνική μελέτη) νέων κτιρίων μεταστέγασης των υπηρεσιών του ΣΑΠΑ, καθώς και την εφαρμογή και ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι επίσης εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την μη παρουσία του Προέδρου του ΣΑΠΑ στην συνάντηση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων την Δευτέρα 11 Ιουλίου, 2022 όπως και για την αθέτηση της δέσμευσης του για νέα συνάντηση πριν από τις θερινές διακοπές.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΕΣΤΑ ΣΕΚ ΠΑΦΟΥ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων.

Το προσωπικό και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που το εκπροσωπούν αναμένουν το επόμενο διάστημα να προσέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο με το ΔΣ ούτως ώστε να επέλθει εργασιακή ειρήνη.

Τέλος οι εργαζόμενοι απευθύνονται στο Υπουργείο Εργασίας και το καλούν να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Δειτε Επισης

Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών