Προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη εξαπέλυσαν οι Τούρκοι-«Απειλεί την ειρήνη»

Στο στόχαστρο έθεσαν για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη οι Τούρκοι, οι οποίοι προέβησαν εκ νέου σε προσωπική επίθεση, σε μια προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο. 

«Καταδικάζουμε την επίθεση του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη στον Πρόεδρό μας για άλλη μια φορά. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία “αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις” είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρή προειδοποίηση Δενδια για τα γερμανικά υποβρύχια σε Τουρκία

«Ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο» γράφει ακόμη ο Τούρκος πολιτικός.

Ο ίδιος σημειώνει στη συνέχεια: «Ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι η επιθετική και επεκτατική πολιτική.

Ο ισχυρισμός ότι το νησί Καστελόριζο που έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια έκταση από τον εαυτό του, είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Είναι κωμικοτραγικό το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης που έχει τέτοια φαντασιακή διεκδίκηση βάζει στόχο τον πρόεδρο μας με τον ισχυρισμό περί «επεκτατισμού»

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας της κατά 5 φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι να δει ότι η διαφυγή από την τουρκική διπλωματία και η μετατροπή της χώρας του σε φρουρά τρίτων κρατών δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της Ελλάδας».

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο
Επίκειται άμεση επαφή Μητσοτάκη-Σίσι για το κλείσιμο στη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά
Πράσινο Βουλής για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους-Για «ιστορική μέρα» κάνει λόγο ο ΠτΔ
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
«Καμία διαφοροποίηση στα συμφωνηθέντα» απαντά η Ελληνική Κυβέρνηση για τη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά
Σήκωσε το γάντι η ΥΠΑΝ, απαντά ξανά σε ΟΕΛΜΕΚ-«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε»
Προσεχώς νέα σχέδια επιχορήγησης ηλεκτρικών οχημάτων-Προσπάθεια να επωφεληθούν ευάλωτοι και μεσαία τάξη
Το σκεπτικό του δήμου Λευκωσίας για το άνοιγμα της Μακαρίου-Διασκέδασε ανησυχίες ο Προύντζος
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή στη Λάρνακα-Χαλάζι και έντονες βροχές στη Λευκωσία
Ούτε καν φωτογραφία με τον Πρόεδρο δεν θέλει ο Τατάρ-Λέει «όχι» σε κάθε συζήτηση και τον χαρακτηρίζει «αναξιόπιστο»