Σκελετός δεινόσαυρου πουλήθηκε $6,1 εκατομμύρια σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Ένας ολοκληρωμένος σκελετός δεινοσαύρου, «συγγενή» του Τυραννόσαυρου Ρεξ (T-Rex) πωλήθηκε έναντι 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν Γοργόσαυρο που υπολογίζεται ότι έζησε πριν από 77 εκατομμύρια χρόνια.

Η τιμή (6.069.500 δολάρια) τον καθιστά «έναν από τους πιο ακριβούς δεινόσαυρους που πωλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία», σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, έστω και αν δεν πλησιάζει το ρεκόρ των 31,8 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε ένας T-Rex το 2020.

Ο σκελετός του Γοργόσαυρου - με ύψος γύρω στα τρία μέτρα και μήκος 6,7 μέτρα - ανακαλύφθηκε το 2018 στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πωλήσεις σκελετών δεινοσαύρων σκορπούν ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες σε δημοπρασίες, αλλά απογοητεύουν τους παλαιοντολόγους που θα προτιμούσαν να είναι διαθέσιμοι για επιστημονική έρευνα και όχι να αποτελούν ατραξιόν της συλλογής κάποιου εκκεντρικού κροίσου.

Τον περασμένο Μάιο, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη, είχε πωληθεί έναντι 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων ο σκελετός ενός Δεινόνυχου - ενός «συγγενή» του Βελοσιράπτορα, που έγινε διάσημος από το «Jurassic Park» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ήταν ο δεύτερος πιο ακριβός σκελετός δεινοσαύρου που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, μετά το ρεκόρ του Τυρρανόσαυρου Ρεξ το 2020.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα