Άρπαξε τον 43χρονο από τον γιακά η 29χρονη-«Είναι επειδή είμαι εγώ μαύρη και εσύ λευκός;»
10:14 - 27 Ιουλίου 2022

Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε η έναρξη της διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου ο 43χρονος ο οποίος μέσα από βίντεο το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, φέρεται να κτύπησε αλλοδαπή γυναίκα, ενώ αυτή κρατούσε στην αγκαλιά το 11 μηνών βρέφος της, την Τετάρτη 13 Ιουλίου σε περιοχή της Λάρνακας, αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο του 43χρονου Ελληνοκύπριου στο Δικαστήριο, η 29χρονη αλλοδαπή ξέσπασε αρπάζοντας τον από τον γιακά και λέγοντας του «είναι επειδή είμαι εγώ μαύρη και εσύ λευκός;».
Ακολούθως, επενέβησαν μέλη της Αστυνομία για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαμαρτυρία για τον ξυλοδαρμό της 29χρονης με το βρέφος-Ενώπιον Δικαστηρίου ο 43χρονος
Την ίδια ώρα, έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μαζεύτηκε ομάδα ατόμων, κρατώντας πανό, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τον ξυλοδαρμό στην 29χρονη γυναίκα.
Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος αναμένεται να απαντήσει στις δέκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.
Υπενθυμίζεται πως, η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε μετά από συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα, αφού πρώτα παρέλαβε το φάκελο της υπόθεσης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας.
Λάρνακα, χτες. Χτυπά αμείλικτα μέχρι και μητέρα με βρέφος. Η κουλτούρα του "απέλαση τώρα", "τρώνε τα επιδόματα", "στέλλει μας τους η Τουρκία" και της πίστης σε φυλετική ανωτερότητα. pic.twitter.com/HYUnX8SqfC
— Christos Hadjioannou (@Chris__Hadji) July 14, 2022