Ενημερώνονται για την εξωτερική πολιτική οι αρχηγοί διπλωματικών αποστολών

Οι Κύπριοι διπλωμάτες, που είναι διαπιστευμένοι ως Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών σε κράτη και διεθνείς οργανισμούς, θα έχουν την ευκαιρία να τύχουν ενδελεχούς ενημέρωσης για τις προτεραιότητες και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, κατά την ετήσια σύσκεψη Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αρχίζει την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι Αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, Άμυνας καθώς και τους Υφυπουργούς Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Ναυτιλίας για θέματα του χαρτοφυλακίου τους.

Πέραν του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Κορνήλιου Κορνηλίου, θα ενημερώσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με τους Αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, για υπηρεσιακά ζητήματα αρμοδιότητας τους.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη θα γίνουν δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ενώ για τις εργασίες της ετήσιας σύσκεψης των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Κύπρο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ύψιστη προτεραιότητα η νομοθεσία για το θέμα της φήμης της Κύπρου με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
ΠτΔ για προκλήσεις σε Αγ. Δομέτιο-«ΕΦ και ΚΔ, αποφασίσαμε τον τρόπο αντίδρασης, μπαίνει σε υλοποίηση αύριο»
Επικρίσεις σε ΣΑΗ κατά της Κυβέρνησης-«Ενεργεί κατά ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού»
Επικρίσεις Δήμου Γερμασόγειας και Αγ. Αθανάσιου σε Κυβέρνηση για δομές ανηλίκων-«Προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού»
Κύπριος ο νέος γενικός διευθυντής για θέματα μετάφρασης της Κομισιόν
Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι στον Άγιο Δομέτιο-Μπήκαν με όχημα στη Νεκρή Ζώνη
Στην Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για Γάζα-«Θα σταλεί μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου»
Η Μαρία Μιχαήλ νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ
Εγκρίθηκε το Σχέδιο Χορηγιών για πρόληψη και καταπολέμηση Βίας κατά Γυναικών
Το Υπουργικό ενέκρινε δέκα υποτροφίες σε γυναίκες εις μνήμη Χριστιάνας Κούτα