Αντεπιτίθεται το προσωπικό των Φυλακών-«Δεν θα ανεχθούμε το κυνήγι μαγισσών στο βωμό των σκοπιμοτήτων»

Οι χωρίς τεκμηρίωση καταγγελίες σε βάρος του προσωπικού από ένα τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», αποτελεί «στίγμα» και «διαπόμπευση άνευ στοιχείων» για το προσωπικό και τις οικογένειές τους, δηλώνει ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφορικά με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», με αναφορές στον διορισμό ποινικών ανακριτών, ο Κλάδος κάνει λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων» εις βάρος του προσωπικού φυλακών σε θέματα ναρκωτικών και απαγορευμένων αντικειμένων, τονίζοντας πως «το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών εργάζεται άοκνα, έντιμα και ευσυνείδητα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας».

Όπως σημειώνει «ο υπερπληθυσμός, η υποστελέχωση του προσωπικού, οι κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν επιτρέπουν τον σωστό διαχωρισμό των κρατουμένων, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες στην σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Φυλακών» και προσθέτει ότι «οι χωρίς τεκμηρίωση καταγγελίες σε βάρος του προσωπικού από ένα τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ του Σίγμα, αποτελεί στίγμα και διαπόμπευση άνευ στοιχείων για το προσωπικό και τις οικογένειές τους».

«Η δημιουργία εντυπώσεων», τονίζει, «εις βάρος του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών δεν θα γίνει αποδεκτή χωρίς στοιχεία με ατεκμηρίωτα ρεπορτάζ. Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε την διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών στην επίδειξη μηδενικής ανοχής σε θέματα διαφθοράς από το προσωπικό. Εκεί που υπήρξαν τέτοια κρούσματα αθόρυβα και με στοιχεία αποπέμφθηκαν από τις τάξεις του προσωπικού μέλη του που κρίθηκαν ένοχα σε πράξεις διαφθοράς».

Καταληκτικά αναφέρει ότι αυτό που δεν θα ανεχθεί ως Κλάδος «είναι το κυνήγι μαγισσών και την χρησιμοποίηση του προσωπικού στον βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων εκφράζει ο κάθε δημοσιογράφος ξεχωριστά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Ακυβέρνητο σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βράχια-Στήθηκε επιχείρηση από το ΚΣΕΔ
Παριστάνουν τους λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και κλέβουν λεφτά από πολίτες
Κλειστό τμήμα της λεωφόρου Στροβόλου στην κατεύθυνση προς Λακατάμια
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ολονύχτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, οι συστάσεις προς οδηγούς
Έκαψε 1,5 εκτάριο γης η φωτιά στην Κορφή-Απεσιά
Έφοδος Αστυνομίας σε οικία 59χρονου-Εντόπισε 448 κουτιά με αδασμολόγητα τσιγάρα και 47,000 τουρκικές λίρες