Ο φιλορώσος ηγέτης στο Ντονέτσκ καλεί τη Ρωσία να κατακτήσει ολόκληρη την Ουκρανία

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε την Τετάρτη τη Ρωσία να κατακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.

«Σήμερα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμα του στο Telegram με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό στρατό της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου την επίθεσή της στην Ουκρανία, ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο ανατολικό τμήμα της γειτονικής χώρας από μια υποτιθέμενη γενοκτονία που ενορχηστρώθηκε από το Κίεβο.

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα απέτυχε, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, ύστερα από πολύνεκρες μάχες κατά τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας, θεωρώντας ότι έχει διαχωριστεί τεχνητά από τη Ρωσία. Παρότι διαβεβαιώνει πως δεν επιθυμεί να καταλάβει τη γειτονική χώρα, οι αρχές κατοχής που έχει διορίσει η Μόσχα στη νότια Ουκρανία προετοιμάζουν ανοικτά την προσάρτηση αυτών των περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μακρόν κατά Ρωσίας-«Είναι μια από τις τελευταίες αποικιακές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις»

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της