Ζητά απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων ο Κιλιντσάρογλου

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στην ενημερωτική ιστοσελίδα «Τ24» έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει μια ώρα αρχύτερα στην απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. 

Ο αρχηγός του Ρεπουμολικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού, Σελαχαττίν Ντεμίρτας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της λύσης του κουρδικού προβλήματος μέσα από τον τερματισμό των εχθροπραξιών. 

«Οι δηλώσεις του Ντεμίρτας είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση να μετατραπεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ) κόμμα της Τουρκίας. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο κ. Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχηγός του ΡΛΚ πρόσθεσε ότι «ο Σαλαχαττίν Ντεμίρτας είναι πολιτικός κρατούμενος. Η μεγαλύτερη ευχή μου είναι να αφεθεί ελεύθερος το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρόλο που ο Ντεμίρτας βρίσκεται στη φυλακή, δεν απομακρύνεται από τα πιστεύω του, υπερασπίζεται αποφασιστικά τη δημοκρατία και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, είπε ο κ. Κιλιτσντάρογλου, «όχι μόνο αυτός αλλά και ο Οσμάν Καβάλα θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος το συντομότερο δυνατό. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης σχετικά με την απελευθέρωση τους πρέπει να εφαρμοστούν».

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους Τούρκους ψηφοφόρους να μην παρασυρθούν πίσω από τη στρατηγική της πόλωσης της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακόμη, ανάφερε ότι το κόμμα του στις προσεχείς τις εκλογές θα εξασφαλίσει την υποστήριξη και των συντηρητικών μερίδων της τουρκικής κοινωνίας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Το μυστικό που κάνει την Σιγκαπούρη παράδεισο μακροζωίας
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία-Στόχος στρατόπεδα του ISIS
Θα δημοσιοποιήσει τον ιατρικό της φάκελο η Καμάλα Χάρις και θα εγείρει ερωτήματα για τον Τραμπ
Προειδοποιούν για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου οι νικητές Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης
Γερμανοτουρκικές διαπραγματεύσεις ενόψει της επίσκεψης Σολτς στην Τουρκία
Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ
Δεκαεννέα νεκροί από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα
Ερντογάν: Συζητάμε με Ελλάδα με βάση την ολιστική προσέγγισή μας στο Αιγαίο