Απαισιόδοξος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Δένδιας

Απαισιόδοξος ως προς τις προοπτικές επανεκκίνησης μιας ουσιαστικής και αξιόπιστης διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Σε συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι σαράντα οκτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το Κυπριακό παραμένει άλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής. «Η Ελλάδα, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργάζεται για την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι παρά Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζει.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι οι απαράδεκτες και επίμονες αξιώσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για «λύση δύο κρατών», όπως και οι παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, κινούνται απολύτως εκτός του πλαισίου της λύσης. «Δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση μιας ουσιαστικής και αξιόπιστης διαπραγματευτικής διαδικασίας», καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία