Απαισιόδοξος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Δένδιας

Απαισιόδοξος ως προς τις προοπτικές επανεκκίνησης μιας ουσιαστικής και αξιόπιστης διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Σε συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι σαράντα οκτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το Κυπριακό παραμένει άλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής. «Η Ελλάδα, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργάζεται για την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι παρά Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζει.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι οι απαράδεκτες και επίμονες αξιώσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για «λύση δύο κρατών», όπως και οι παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, κινούνται απολύτως εκτός του πλαισίου της λύσης. «Δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση μιας ουσιαστικής και αξιόπιστης διαπραγματευτικής διαδικασίας», καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Εξετάζουν νέες παραμέτρους για τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς
Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες μετά τη μυστηριώδη πνευμονία-Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές
ΒΙΝΤΕΟ: «Κάναμε γιόγκα και παίζαμε στο κινητό»-Οι 41 Ινδοί που εγκλωβίστηκαν στη σήραγγα περιγράφουν όσα έζησαν
Καμία εξέλιξη στον Άγιο Δομέτιο-Παρακολουθεί στενά η ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για τον αστικό αναδασμό
Εξακολουθεί να καταζητείται ο 30χρονος Ξενοφώντος για επίθεση και απειλές (pic)
Βλέπει αποτυχία του ΟΗΕ στην Πύλα ο Ερτουγρούλογλου
Μείωση 12% στην τιμή του ρεύματος τον Νοέμβριο
«Ήταν ένα χαρούμενο, θορυβώδες παιδί…Τώρα ψιθυρίζει»
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΠ με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ-Τα ζητήματα που έθεσε στο τραπέζι