Η φωτογραφία-πρόκληση του Ερντογάν με Πούτιν, καταδικάζει η Γερμανία

Πρόκληση χαρακτηρίζει η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ την πρόσφατη φωτογραφία του Τούρκου Πρόεδρου Ερντογάν στην Τεχεράνη, μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον Ιρανό ομόλογο τους.

Η Αναλένα Μπέρμποκ σε σημερινή της συνέντευξη, καλείται από την εφημερίδα Bild να σχολιάσει τη σχετική φωτογραφία, με την ίδια να απαντά πως «αυτή η συνάντηση στην Τεχεράνη δείχνει σε εμάς το πόσο σημαντικό είναι να έχεις εταίρους που όχι μόνον λένε πως πιστεύουν στο διεθνές δίκαιο, αλλά το αποδεικνύουν κιόλας και στην πράξη. Διότι υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς και οι οποίοι συνασπίζονται».

Και η Μπέρμποκ συνεχίζει, λέγοντας πως «το γεγονός πως ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στη φωτογραφία αυτή, είναι μια πρόκληση για να το θέσω ευγενικά. Η Τουρκία βοηθά σημαντικά στρατιωτικά την Ουκρανία. Για το λόγο αυτό η φωτογραφία αυτή είναι ακατανόητη για εμένα. Ειδικά από την πλευρά ενός μέλους του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέντε οι νεκροί από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ της Ρωσίας
Κοινούς κανόνες για επιστροφές αιτητών ασύλου που απορρίπτονται και κέντρα επιστροφών προτείνει η Κομισιόν
Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Σουηδίας
Ο στρατός της Ουκρανίας κάνει έρανο για αγορά drones
Σκληρές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ουκρανίας-Ο Ρούμπιο ζητά από το Κίεβο να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις
Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στη Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση προς τη Δύση
Ισόβια στο δικαστήριο για τον δολοφόνο των τριών γυναικών με τη βαλλίστρα στη Βρετανία
Το Αφγανιστάν "δεν πρέπει να γίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατίας"
Ο Τραμπ αυξάνει στο 50% τους δασμούς κατά του Καναδά, σε χάλυβα και αλουμίνιο
ΒΙΝΤΕΟ: Νεόνυμφοι από τη Βραζιλία πήγαν στις Μαλδίβες για μήνα του μέλιτος και παραλίγο να πνιγούν