Κοτόπουλο με σάλτσα ανανά

Εξωτική νότα!

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. χυμό ανανά & 60 γρ. κομπόστο, σε ροδέλες (βλ. συμβουλή)
  • 130 γρ. σάλτσα σόγιας (soy sauce)
  • 65 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 40 γρ. σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, σε κομμάτια 0.5 εκ.
  • 40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
  • 1000 γρ. κοτόπουλο, μπουτάκια, χωρίς κόκκαλο, χωρίς δέρμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 300 γρ. ρύζι basmati, για σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • μικρό μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 180 γρ. χυμό ανανά, 130 γρ. σάλτσα σόγιας, 65 γρ. καστανή ζάχαρη, 60 γρ. κέτσαπ, 20 γρ. σησαμέλαιο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Αφαιρέστε 30 γρ. από τη σάλτσα που ετοιμάσατε και κρατήστε σε ξεχωριστό μπολ .

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 20 γρ. σησαμέλαιο, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. τζίντζερ, 20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο μπολ με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, προσθέστε 1000 γρ. κοτόπουλο, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο το κοτόπουλο μαζί με την μαρινάδα και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/κουτάλι.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/κουτάλι. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρετε με τα 30 γρ. σάλτσας που κρατήσατε σε ξεχωριστό μπολ, τα 60 γρ. ανανά κομπόστο που αφήσατε στην άκρη και τα 20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε μαζί με τα 300 γρ. ψημένο ρύζι.

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι