Βέβαιος για τον στρατό του ο Ζελένσκι-«Έχει δυνατότητες να προκαλέσει απώλειες στη Ρωσία»

Ο ουκρανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη θέση του στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους ρώσους εισβολείς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε η προμήθεια σύγχρονων οπλικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Συμφωνήσαμε ότι οι δυνάμεις μας έχουν τις δυνατότητες να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσουν νέες σημαντικές απώλειες στους κατακτητές», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος.

Το Κίεβο ευελπιστεί ότι τα οπλικά συστήματα από τη Δύση και ειδικότερα οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι αμερικανικοί HIMARS που ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες ο ουκρανικός στρατός, θα του επιτρέψουν να εξαπολύσει μια αντεπίθεση και να ανακαταλάβει εδάφη.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμάται ότι θα αναστείλουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στο Κίεβο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντεπιτεθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χθες Πέμπτη, σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

«Κάθε μία από αυτές τις ρωσικές επιθέσεις ενισχύει τη θέση της Ουκρανίας που ζητά περισσότερους HIMARS και άλλα σύγχρονα και αποτελεσματικά οπλικά συστήματα. Κάθε μία από αυτές τις επιθέσεις ενισχύει απλώς την επιθυμία μας να νικήσουμε τους εισβολείς και αυτό σίγουρα θα συμβεί», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Νέος γύρος συνομιλιών στην Τουρκία και υπογραφή εγγράφου για τις εξαγωγές σιτηρών

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες ότι σήμερα Παρασκευή θα διεξαχθεί στην Τουρκία άλλος ένας γύρος συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

«Συνοπτικά, ενδέχεται να υπογραφεί ένα έγγραφο που θα δεσμεύει τις πλευρές (να διασφαλίζουν) την ασφαλή λειτουργία των διαδρόμων εξαγωγών στη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου, ο Όλεγκ Νικολένκο, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ο Νικολένκο πρόσθεσε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες αυτές θα στηρίξει μόνο εκείνες τις αποφάσεις που εγγυώνται την ασφάλεια των νότιων περιοχών της Ουκρανίας, τις «ισχυρές θέσεις» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και τις ασφαλείς εξαγωγές των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Οδηγία εκκένωσης από το Νετανιάχου στους κατοίκους της Τεχεράνης-«Βρισκόμαστε στον δρόμο προς τη νίκη»
Σημαντικό πλήγμα στην αγορά ναρκωτικών κατάφερε η ΕΕ-Διέλυσε την πλατφόρμα Archetyp στο dark web
Οι «σιδερένιες ασπίδες» του Ισραήλ-Πώς επιστρατεύεται το Iron Dome και γιατί το μέλλον είναι το Iron Beam
Συντονίζεται η ευρωπαϊκή διπλωματική προσέγγιση για Ισραήλ και Ιράν
Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Το δεύτερο θαύμα της θέσης 11Α-Θα πετούσε σε αυτή τη θέση με το μοιραίο Air India, αλλά άλλαξε πτήση
Δεν έλεγξε το απολυτήριο του Γιαννάκη η εργαζόμενη του Οργανισμό Νεολαίας που το παράλαβε-Έπρεπε να το κάνει άλλος
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε νοσοκομείο στο Ιράν-Ακούστηκαν εκρήξεις στη νότια Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις