Είδε την ΕΚΥΣΥ η Ανθούση-Συζήτησαν τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τα επιδόματα

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας εδώ και 8 χρόνια, συζήτησε με την Υφυπουργό Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ, σε συνάντηση τους τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα η ΕΚΥΣΥ επανέλαβε τις απόψεις και τις προτάσεις της για την επίλυση των χρόνιων σοβαρών προβλημάτων τα οποία προκαλούν αφάνταστη ταλαιπωρία στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους λήπτες του ΕΕΕ.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΥΣΥ έθεσε ενώπιον της κ. Ανθούση «προβλήματα όπως είναι η απαράδεκτα πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων, οι αναπάντητες κλήσεις προς την Υπηρεσία, τα πολλά στοιχεία που ζητούν ξανά και ξανά , καθώς και πολλές άλλες αδυναμίες και προβλήματα  που υπάρχουν  όπως είναι και η υποστελέχωση  της Υ.Δ.Ε.Π ,προειδοποιώντας πως τόσο η ΕΚΥΣΥ όσο και οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανέχονται αυτή την ταλαιπωρία που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια».

Η αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ ανέφερε στην Υφυπουργό ότι δεν είναι δυνατό να περιμένουν χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι από το 2020 μέχρι και σήμερα χωρίς να γνωρίζουν την εξέλιξη της εξέτασης των αιτήσεών τους.

«Την ίδια στιγμή ούτε η ΕΚΥΣΥ ούτε οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία. Η Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους συνεργάτες της  για συζήτηση των προβλημάτων που τέθηκαν  από την ΕΚΥΣΥ και θα την  ενημερώσει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων ανέφερε πως δεν θέλει άλλες υποσχέσεις αλλά αναμένει άμεση επίλυσή των προβλημάτων .

Δειτε Επισης

Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης