Ζητούν τη μετατροπή της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης σε Πνεύμονα Πρασίνου

Τη μετατροπή του χώρου της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης σε Πνεύμονα Πρασίνου ζήτησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη, η οποία είχε την Πέμπτη συνάντηση με  το Δήμαρχο  Εγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος 250.000 τ.μ. είναι το τελευταίο κρατικό ενιαίο τεμάχιο εντός μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής που θα μπορούσε, και πρέπει, να μετατραπεί σε Εθνικό Πάρκο, πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της Δυτικής Λευκωσίας.

 Υπενθυμίζεται ότι στις  10/5/22  έγινε δημόσια παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσε την κυκλοφοριακή διευκόλυνση της πιο πάνω ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, έγινε ενημέρωση των παριστάμενων κατά την οποία αναφέρθηκε ότι το «Κέντρο Καινοτομίας» θα περιλαμβάνει: Γραφεία για κέντρα εκπαίδευσης, Ερευνητικό Kέντρο και εργαστήρια, Εξοπλισμένους γραφειακούς χώρους για άμεση εγκατάσταση (co-working space), Ξενοδοχειακή Μονάδα, Συνεδριακό Κέντρο, Εστιατόρια, Καφετέριες, Διαμερίσματα για οικιστική χρήση, Κεντρικό, Αφετηριακό και Τερματικό Σταθμό για πέρα των 70 λεωφορείων και Μεγάλο Χώρο Στάθμευσης στο Λευκόθεο και Μακάριο Στάδιο για αυτοκίνητα των οποίων οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία (park and ride).

"Το σύνολο των παρευρισκόμενων στην παρουσίαση δημοτών  αντιτάχτηκε στην περιγραφείσα σε αυτούς ανάπτυξη και ζήτησαν ομόφωνα και επιτακτικά όπως ο χώρος της Κρατικής Έκθεσης μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου ανοιχτό σε κάθε πολίτη και δημότη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη εξέφρασε επίσης στο δήμαρχο την αντίθεση της στα κυκλοφοριακά έργα τα οποία σχεδιάζονται για να εξυπηρετήσουν τη μετατροπή της Λεωφόρου Λευκοθέου σε λεωφόρο 6 λωρίδων και την κατασκευή μιας νέας λεωφόρου μόλις 500 μέτρα από τη Λεωφόρο Λευκοθέου, η οποία θα περάσει δια μέσου μιας ήσυχης οικιστικής περιοχής.

Τέλος, η  Ομάδα Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη ενημέρωσε το δήμαρχο ότι ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους δημότες Έγκωμης και από δημότες γειτονικών δήμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης