Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία σε συνεργασία με την ΕΕ

Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους ομολόγους του και να συζητήσει τρόπους που θα ενισχύσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία ως απάντηση για την εισβολή της στην Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Αντεγιέμο θα συζητήσει επίσης για την επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία που θα ελαχιστοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιβολή μιας τιμής πλαφόν στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο Παρίσι ο Αντεγιέμο θα συναντηθεί με στελέχη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και μια ομάδα ακαδημαϊκών και οικονομολόγων.

Θησαυρός σε γιοτ Ρώσου μεγιστάνα που κατασχέθηκε στις ΗΠΑ

Ένα από τα πιο σπάνια και ιδιαίτερα αντικείμενα εντοπίστηκε σε ρωσικό πολυτελές γιοτ ολιγάρχη που έχει μπει στη μαύρη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων. Το πολύτιμο αυγό Φαμπερζέ βρέθηκε σε γιοτ αξίας 300 εκατ. δολαρίων, με τις αμερικανικές εισαγγελλικές αρχές να προχωρούν σε σχόλιο για το εύρημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί.

«Ας μιλήσουμε για τα ενδιαφέροντα: τα γιοτ», δήλωσε σε ειδικό φόρουμ, αφιερωμένο στο πάγωμα και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μόνακο.

«Βρίσκουμε πραγματικά ενδιαφέροντα αντικείμενα… κερδίσαμε Φαμπερζέ αυγό σε γιοτ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Χωρίς η Μόνακο να λέει ακριβώς σε ποιο γιοτ αναφέρεται, δήλωσε ότι το πλωτό μέσο έχει δέσει στο Σαν Ντιέγκο αφού είχε αποπλεύσει από τα Φίτζι, τον περασμένο μήνα.

Γιοτ αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με το όνομα Amadea, απέπλευσε από τα Φίτζι στο Σαν Ντιέγκο ύστερα από έντονη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή Ρώσο ολιγάρχη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέντε οι νεκροί από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ της Ρωσίας
Θέτει προϋπόθεση τα «3Α» για συνομιλίες ο Τατάρ-«Ας το λύσουμε στη βάση δύο κρατών»
Κοινούς κανόνες για επιστροφές αιτητών ασύλου που απορρίπτονται και κέντρα επιστροφών προτείνει η Κομισιόν
Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Σουηδίας
Έκρυβε ποσότητα φωτοβολίδων στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες
Ο στρατός της Ουκρανίας κάνει έρανο για αγορά drones
Σκληρές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ουκρανίας-Ο Ρούμπιο ζητά από το Κίεβο να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις
Κατέρρευσε εκκλησία στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης συντήρησης
Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στη Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση προς τη Δύση
Ισόβια στο δικαστήριο για τον δολοφόνο των τριών γυναικών με τη βαλλίστρα στη Βρετανία