Παριστάνουν τους Αστυνομικούς και παραπλανούν ανυποψίαστους πολίτες για ποινικά αδικήματα

Το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία γίνεται δέκτης αρκετών παραπόνων, σχετικά με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά στο κοινό και παριστάνουν ψευδώς ότι προέρχονται από την Αστυνομία Κύπρου, αναφέροντας σε ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Τα παραπλανητικά μηνύματα, τα οποία φέρουν και τα λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου, αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις Τα εν λόγω μηνύματα είναι πλαστά και δεν έχουν καμία σχέση με την Αστυνομία Κύπρου.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία Κύπρου.

Δειτε Επισης

Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»