Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι-Προανήγγειλαν αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να μην βρίσκεται στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της Εισβολής, ωστόσο φρόντισε να φρόντισε για να στείλει τα ανάλογα μηνύματα, κάνοντας λόγο για «επίτευξη μόνιμης λύσης», η οποία σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο θα είναι δυνατή με ένα πλαίσιο βασισμένο με τις πραγματικότητες επί του εδάφους.    

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε συγχαρητήριο του τηλεγράφημα προς τον κατοχικό ηγέτη, σημειώνει πως μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα, το ίσο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εθνική μας τραγωδία το 2022…

Αναφερόμενος στους Ελληνοκύπριους, υποδεικνύει πως στηρίζει τις προτάσεις για συνεργασία, με τρόπο όμως ότι θα ωελήσεις και τους δύο λαούς. Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων, «για να εξαλειφθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα φτάσει στο ευημερούν μέλλον που του αξίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισε τα προεόρτια για τη μαύρη επέτειο ο Τατάρ-Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων

Οι δηλώσεις Οκτάι

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Φουάτ Οκτάι προέβη σε δηλώσεις, συνεχίζοντας το τουρκικό παραλήρημα. Όπως είπε,  η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, θα πρέπει να διασφαλιστούν στις διαπραγματεύσεις. «Αυτή είναι η μόνη λύση. Στο δρόμο προς τη λύση και στο ταξίδι της ανάπτυξης, στεκόμαστε στο πλευρό της ΤΔΒΚ , θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο», είπε.

Ο Οκτάι αποκάλυψε πως στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στον οποίο συμμετέχουν χώρες όπως το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν, «θα δούμε και τη σημαία του ψευδοκράτους». Τέτοια βήματα, είπε, «θα συνεχιστούν στη διεθνή σκηνή και καμία απομόνωση ή εμπάργκο δεν θα σταθεί εμπόδιο στους Τουρκοκυπρίους. Αρκεί να διασφαλίζεται η ενότητα, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η σταθερότητα. Η ανάπτυξη της ΤΔΒΚ θα συνεχιστεί αδιάκοπα», είπε.

Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν τον Οκτάι να ανακοινώνει τις επόμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αυτές στην ομιλία του.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι αυστηρές ποινές για τη χρήση λάστιχου-«Ο καθένας μας πρέπει πλέον να αλλάξει κουλτούρα»
Καταδικάζουν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα κόμματα
Στάχτη όχημα 40χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από κατοικία οικείου του προσώπου
Ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Στιούαρτ-«Η βαθιά δυσπιστία εμπόδιο για συμφωνία»
Χειροπέδες σε 33χρονο που έβαλε φωτιά στο γκαράζ κατοικίας 58χρονης
Στο νοσοκομείο 14χρονος και 13χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρνακα
Έκλεψε τη τσάντα 68χρονης ενώ κολυμπούσε σε παραλία στη Λεμεσό-Συνελήφθη 27χρονος
Συμπληρώνονται 51 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
Η εγκληματικότητα που βρίσκεται στα φόρτε της, οι μπερδεμένοι ρόλοι και η (μη) παρέμβαση στη δικαστική εξουσία
Η «διάγνωση» Γεωργιάδη για τον ΔΗΣΥ, το απόγειο της επιρροής και η πολιτική πρόταση ως απάντηση στις προκλήσεις