Kαταγράφηκαν οι ζημιές από τη πυρκαγιά στη Λεμεσό-Διερευνώνται τα αίτια

Στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, που ξέσπασε την Τρίτη στις περιοχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου, Πάχνας, Βουνί, προχώρησε η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού.  

Από νωρίς το πρωί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος, Μάριος Αλεξάνδρου, έγινε η καταγραφή των ζημιών και εντός της ημέρας αναμένεται η εκτίμηση της δαπάνης.

Μεταξύ των καταγραφών ήταν και δυο υποστατικά που χρησιμοποιούνταν ως εξοχικές κατοικίες και οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Χθες ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε όσους έχουν υποστεί ζημιές.

Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, θεωρείται δεδομένο πως πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια καθώς, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, παρά το ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που να δικαιολογεί την έκρηξη πυρκαγιών, τα τελευταία χρόνια ξεσπούν συχνά διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς.

Τη θέση ότι πρόκειται για εμπρησμό, όπως και η φωτιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή τη Δευτέρα, εξέφρασε χθες και ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου, Στέλιος Γρηγορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στον Άγιο Αμβρόσιο-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια δύο ανήλικοι μετά από έκρηξη στη Λεμεσό
Από αποτσίγαρο φαίνεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην οικία του 33χρονου Μενέλαου στη Λεμεσό
Εργάζεται στην Κύπρο η σύζυγος του «ύποπτου» επιβάτη-Ουδέν μεμπτό μέχρι στιγμής, άνθρακας τα περί τρομοκρατίας
Εξέταση μεταδεδομένων οπτικών αρχείων κινητού στη δίκη Al Jazeera
Δριμύ κατηγορώ κατά Αστυνομίας για αδικαιολόγητες συλλήψεις σε διαδηλώσεις-«Δεν δέχεται την κριτική»
Από εισπνοή αιθάλης επήλθε ο θάνατος του άτυχου 33χρονου που ανασύρθηκε νεκρός από τη φλεγόμενη οικία του
Όχημα παρέσυρε πεζή έξω από σχολείο-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην οικία του άτυχου Μενέλαου-Σε εξέλιξη η νεκροτομή
Με απόφαση Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου δικαιοδοσία στα Επαρχιακά για εκδίκαση υποθέσεων κουρέματος
Ανακρίνεται ο επιβάτης του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στη Λάρνακα-Η στιγμή της σύλληψής του από ΕΑΟ