Αντιδρά στις αναφορές Κουλούμα ο ΠΙΣ-«Υποσκάπτουν τη λειτουργία ΓεΣΥ»

Τη δική του θέση δίνει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), όσον αφορά τις αναφορές του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριου Κουλούμα, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης των μελών της Κοινωνικής Συμμαχίας για το ΓεΣΥ, σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου προς της Επιστημονικές Εταιρείες, και σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη ή απαγόρευση σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ ερμήνευσε με παραπλανητικό τρόπο επιστολή του ΠΙΣ προς τις επιστημονικές εταιρείες, η οποία εστάλη στις 12 Ιουλίου έπειτα από αίτημα των εταιρειών και μετά από συντονιστική συνάντηση που είχε ο ΠΙΣ με τον ΟΑΥ σχετικά.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, την οποία κοινοποίησε δημόσια ο Ιατρικός Σύλλογος, η παραπάνω συντονιστική συνάντηση έγινε προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα ως προς την επίσημη εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας με τρόπο που να αποφεύγονται παρεξηγήσεις μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και του ΟΑΥ. 

Συμπληρώνεται πως στη συνάντηση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος με τον ΟΑΥ συζητήθηκε διεξοδικά το διαδικαστικό αυτό ζήτημα και υπήρξε συμφωνία ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια και η ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.

Καταλήγοντας, ο ΠΙΣ εκφράζει λύπη για το γεγονός πως ένα διαδικαστικό ζήτημα το οποίο, σε πλήρη συνεργασία μεταξύ ΠΙΣ-Επιστημονικών Εταιρειών και ΟΑΥ έχει επιλυθεί, ανάγεται σε ζήτημα δήθεν «απαγορεύσεων», προσθέτοντας πως τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ, την οποία ΠΙΣ προσπαθεί να διασφαλίσει, αλλά την υποσκάπτουν.

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε από τις δεκατέσσερις οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία, ο κος Κουλούμας,  ανέφερε πως, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μια μέρα πριν τον διορισμό του έστειλε επιστολή προς της Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην οποία μεταξύ άλλων, ζητά όπως οι διαβουλεύσεις των εταιρειών με τον ΟΑΥ, γίνονται στην παρουσία εκπροσώπου του ΠΙΣ. «Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά έχουμε κοινή λογική, η οποία λέει όπως δεν είναι τυχαίο που την Τετάρτης ο κος Αγαθαγγέλου απέστειλε τη σχετική επιστολή στις Ιατρικές Εταιρείες. Έμμεσα ο κος Αγαθαγγέλου θέλει να ελέγχει τις αποφάσεις. Δηλαδή ο ίδιος άνθρωπος να φοράει δύο καπέλα στις διαπραγματεύσεις. Μας προκαλείται προβληματισμός όσον αφορά τις προθέσεις του. Η απαίτησή μας είναι η ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπουν τον Αγαθαγγέλου ως Δούρειο Ίππο του ΓεΣΥ-Πιέζουν για ανάκληση διορισμού

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»