Τρία πύρινα μέτωπα μέσα σε μία ώρα στη Σαλαμίνα-Υπόνοιες για εμπρησμό

Με τρία διαφορετικά μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα μέσα σε μία ώρα βρέθηκαν αντιμέτωπες οι πυροσβεστικές δυνάμεις το απόγευμα της Τετάρτης στη Σαλαμίνα. Ωστόσο χάρη στην άμεση κινητοποίηση από εδάφος και αέρα τα πύρινα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ.   

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για τρεις οικισμούς όσο και για το Κέντρο Υγείας του νησιού. Ωστόσο με εντολή της πυροσβεστικής η εκκένωση του Κέντρου Υγείας αναβλήθηκε και ένας ασθενής με έφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Συνολικά επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Από τον Πειραιά μετέβησαν ακτοπλοϊκώς 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται πως το 112 στις 18:45 το απόγευμα έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για την φωτιά, το οποίο ανέφερε ότι οι πολίτες που βρίσκονται στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου πρέπει να μετακινηθούν προς την παραλία.

Λίγα λεπτά αργότερα το 112 έστειλε και νέο μήνυμα. Αυτή τη φορά για όσους βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος, να μετακινηθούν και εκείνοι προς την παραλία.

Υπόνοιες του δημάρχου Σαλαμίνας για εμπρησμό: «Είμαι σίγουρος τι συμβαίνει με το τριπλό μέτωπο φωτιάς»

O δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η ΕΛΑΣ έπιασε στον ύπνο τον Τούρκο μαφιόζο-Εγκατέλειψε το τζιπ, ήθελε να περάσει τα σύνορα
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Καταδικάστηκε δάσκαλος οδήγησης για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριάς του
Πώς οι Τούρκοι μαφιόζοι έστησαν ενέδρα στους πράκτορες της ΕΥΠ -«Πάτησα γκάζι κι έσκυψα»
Εξαρθρώθηκε συμμορία στην Ελλάδα-Μιλούσαν συνθηματικά, «άνοιγαν» ΑΤΜ με τροχό και έβγαλαν 480.000 ευρώ
Έκλεισαν την Μονή Σινά ως ένδειξη πένθους οι μοναχοί-Επιθυμούν να αποσυρθούν στη σιωπή
Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα-Επεκτείνεται το δικαίωμα υιοθεσίας
Συζήτησαν το ζήτημα της Μονής Σινά Μητσοτάκης και Σίσι
Έκκληση από το Φανάρι προς την Κυβέρνηση της Αιγύπτου για το καθεστώς της Μονής Σινά
Από ισχαιμία του μυοκαρδίου ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου-Αλλάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης