Τέλη Ιουλίου η υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

H υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης στις θητείας στις ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για ακόμη έξι μήνες, προγραμματίζεται να γίνει στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Βραζιλίας στον ΟΗΕ, Πρέσβη Ronaldo Costa Filho.

Ο Πρέσβης Ronaldo Costa Filho, του οποίου η χώρα του προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τον μήνα Ιούλιο, παραχώρησε χθες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με το πρόγραμμα εργασίας του Συμβουλίου κατά τον τρέχοντα μήνα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Filho ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει με τις χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα στην ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στις 13 Ιουλίου, ενώ οι κλειστές διαπραγματεύσεις για το ψήφισμα ανανέωσης στις εντολής για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνουν στις 18 Ιουλίου.

Σημείωσε, τέλος, ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης στις θητείας στις ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες, προγραμματίζεται να γίνει στις 28 Ιουλίου.

Δειτε Επισης

Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς