Όσα έγιναν στο μνημόσυνο Παπαλαζάρου-Νέες αντιδράσεις για τη διπλή ανάγνωση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά το μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Κυριάκου Παπαλαζάρου, τον οποίο δεν μνημόνευσε ιερέας κατά το ετήσιο μνημόσυνό του, στα Χολετριά, αφού μπορεί η οικογένεια του ήρωα να ανακοίνωσε ότι ο ιερέας θα μετακινηθεί από την Εκκλησία, ωστόσο η Μητρόπολη διαψεύδει ότι συνέβη κάτι τέτοιο και διαμηνύει το όλο θέμα θα εξεταστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρεξήγηση η μνημόνευση του Παπαλαζάρου απαντά η Εκκλησία-Οργή Στεφάνου

Μια μέρα μετά τα όσα συνέβησαν κατά το μνημόσυνο, μέλη της οικογένειας Παπαλαζάρου επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Πάφου και του παρέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδείκνυαν, όπως καταγγέλλουν, ότι δεν επρόκειτο για παρεξήγηση, όπως είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης, αλλά τα όσα συνέβησαν ήταν επί σκοπού με τον Πανιερώτατο να τους αναφέρει, όπως υποστηρίζουν, ότι ο ιερέας θα μετακινηθεί, ικανοποιώντας το αίτημά που του υπέβαλαν.

Σύμφωνα με τον αδελφό του ήρωα, Κυριάκο Παπαλαζάρου, που μίλησε στον REPORTER, ενώπιον του Μητροπολίτη τέθηκαν τρεις λόγοι, οι οποίοι για τους ίδιους, δείχνουν πως όσα έγιναν, ήταν «προσχεδιασμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλαζάρου.

«Το πρώτο που έγινε και μας δείχνει ότι δεν πρόκειται για παρεξήγηση, ήταν ότι όταν μνημόνευσε την πρώτη φορά, δεν είπε το όνομα του Κυριάκου. Του υποδείξαμε ότι λείπει ο Κυριάκος και τη δεύτερη φορά που μνημόνευσε και πάλι το παρέλειψε, ενώ περνούσε προκλητικά μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

Επίσης, όπως εξήγησε, στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο για να προσφωνήσει τον ομιλητή και άκουσε τον ιερέα να κάνει απόλυση. Τότε ο κ. Παπαλαζάρου του ανέφερε ότι, η σειρά είναι να εκφωνηθεί επιμνημόσυνος λόγος και μετά να γίνει απόλυση. «Η απάντησή του ήταν “να γίνει απόλυση και μετά να κάνετε ότι θέλετε”, κατά λέξη».

Το τελευταίο στοιχείο που έθεσαν ενώπιον του Μητροπολίτη, για να τον πείσουν ότι δεν επρόκειτο περί παρεξήγησης, όπως υπέδειξε ο κ. Παπαλαζάρου, ήταν ότι ο ίδιος είχε μιλήσει με τον ιερέα και του ανέφερε πως μετά το μνημόσυνο γίνεται τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων. «Μου είπε ότι το γνωρίζει, αλλά εξαφανίστηκε. Έκανε απόλυση και έφυγε. Μπροστά στο γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, τοπικές Αρχές, Αστυνομία, βουλευτές, δημάρχους και δεν μνημονεύεις; Αυτό μόνο προσχεδιασμένα γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Kαταγγελία Στεφάνου ότι ιερέας αρνήθηκε να μνημονεύσει δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ Β’

Μνημόνευσε τα προηγούμενα χρόνια ο ιερέας

Πάντως, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, δεν είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί στην συγκεκριμένη εκκλησία, τελώντας τα μνημόσυνα των ηρώων του Πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Τα μνημόσυνα, τελούνται στον συγκεκριμένο ναό για σαράντα εννέα χρόνια και ο συγκεκριμένος ιερέας, όπως εξήγησε ο κ. Παπαλαζάρου, είναι η τρίτη ή η τέταρτη χρονιά που λειτουργεί στον ναό κατά την ημέρα του μνημοσύνου.

Τα προηγούμενα χρόνια, μνημόνευσε κανονικά τον Κυριάκο Παπαλαζάρου, σημείωσε, χωρίς να μπορεί να θέσει τους λόγους που φέτος τήρησε διαφορετική στάση.

Πάντως, ο REPORTER επικοινώνησε με τον ιερέα ο οποίος μη θέλοντας να σχολιάσει οτιδήποτε, παρέπεμψε στη δήλωση του Μητροπολίτη Πάφου, πως επρόκειτο περί παρεξήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλα η Μητρόπολη, άλλα η οικογένεια Παπαλαζάρου-Οργιώδες παρασκήνιο για ιερέα

Η ανακοίνωση της οικογένειας και η απάντηση της Μητρόπολης

Το απόγευμα της Δευτέρας η οικογένεια Παπαλαζάρου, αφότου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πάφου και όπως υποστηρίζει ο αδελφός του ήρωα, του ανέφεραν, «για να φύγει η ντροπή από πάνω σας, η μόνη θεραπεία είναι να φύγει από αυτή την εκκλησία (σ.σ. ο ιερέας), κάτι με το οποίο συμφώνησε», εξέδωσαν ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για την εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, ο Μητροπολίτης Πάφου σε δηλώσεις του στον REPORTER δεν επιβεβαίωσε ότι έκανε αποδεκτό το αίτημα της οικογένειας, επιβεβαίωσε όμως ότι ήταν αίτημά τους και είπε χαρακτηριστικά ότι τους διαμήνυσε πως, «θα το εξετάσουμε».

Πάντως, η οικογένεια Παπαλαζάρου εξεπλάγην με τη συγκεκριμένη αναφορά του Μητροπολίτη, αναφέροντας ότι η τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρη και πως θα επιδιώξουν νέα συνάντηση μαζί του για να διαπιστώσουν γιατί υπάρχει διπλή ανάγνωση για τα όσα διαμείφθηκαν στην συνάντησή τους.

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»