Καρφώνει Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη η Αστυνομία-«Δεν έφεραν αντίρρηση για φρουρά»

Βγαίνει μπροστά και τοποθετείται και η Αστυνομία, σε σχέση με την αστυνομική συνοδεία στους δύο υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Παρά το γεγονός, πως δεν αναφέρεται ως προς τα κριτήρια που αποφασίστηκε η αστυνομική συνοδεία στους δύο υποψήφιους, εν τούτοις αναφέρεται πως οι δύο δεν είχαν φέρει οποιαδήποτε αντίρρηση όταν ενημερώθηκαν από το Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά την υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία κατέθεσε την πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όχι σε φρουρά από Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o οποίος έφερε στο φως την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επικοινωνία έγινε την περασμένη Παρασκευή και μάλιστα τροχοδρομούνταν οι μεταθέσεις δύο αστυνομικών για τον Νίκο Χριστοδουλίδη και δύο για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ωστόσο, μετά που η απόφαση δημοσιοποιήθηκε τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αρνήθηκαν την αστυνομική συνοδεία, αναφέροντας πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να αποδεχτούν την πρόταση για αστυνομική φρουρά.

Από την πλευρά της η Αστυνομία αναφέρει ότι σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση αστυνομικής φρουράς στους υποψηφίους για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου, του Αρχηγείου Αστυνομίας, είχε προχωρήσει καθηκόντως σε σχετική αξιολόγηση κινδύνου και εισηγήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας την παραχώρηση προσωρινής συνοδείας στους δύο υποψηφίους, μέχρι το τέλος των εκλογών, πρακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά όχι σε αστυνομική φρουρά από Χριστοδουλίδη

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε και με τους δύο υποψηφίους, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεση της Αστυνομίας, να προωθήσει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, για έγκριση του εν λόγω προσωρινού μέτρου προστασίας των δύο υποψηφίων. Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση.

Ακολούθως, προωθήθηκε το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε. Ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τους δύο υποψηφίους τους οποίους και ενημέρωσε σχετικά για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των υποψηφίων και αφού επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ότι δεν χρειάζονται συνοδεία στο παρόν στάδιο, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aστυνομική φρουρά για Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Φωνές για αχρείαστες δαπάνες

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών των Επαρχιακών Συνελεύσεων του ΔΗΣΥ
Ζήτησαν από σουβλατζίδικο να μην τους στείλει «μελαμψό» διανομέα και έλαβαν «πληρωμένη» απάντηση
Διαβήματα ΥΠΕΞ για την άσκηση που συμμετέχει το ψευδοκράτος-Αποχώρησαν Ισπανία και Πολωνία
Κήρυξε και επίσημα την έναρξη της αντεπίθεσης ο Ζελένσκι-Σε εξέλιξη επιχειρήσεις του στρατού
Αναστάτωση στην Κέρκυρα-Παιδάκι 1,5 έτους και 20χρονος έπεσαν από μπαλκόνι
Χτύπησαν ξανά οι επιτήδειο, βρήκαν νέο τρόπο να υποκλέπτουν λογαριασμούς στο Instagram
Τραγωδία στην Ελλάδα-Ηλικιωμένος μπήκε ανάποδα στην Εθνική και συγκρούστηκε με όχημα της ΕΛΑΣ
Συγκινητικά πλάνα από τη διάσωση των παιδιών που επιβίωσαν μόνα για 40 μέρες σε ζούγκλα του Αμαζονίου
Οι παγίδες που κρύβουν τα μηνύματα απάτης από δήθεν ταχυδρομείο
Το μήνυμα του ΠτΔ για τη διαφθορά-«Δεν θα επιτραπεί σε μια μειοψηφία να αμαυρώνει το όνομα της χώρας»