Καρφώνει Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη η Αστυνομία-«Δεν έφεραν αντίρρηση για φρουρά»

Βγαίνει μπροστά και τοποθετείται και η Αστυνομία, σε σχέση με την αστυνομική συνοδεία στους δύο υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Παρά το γεγονός, πως δεν αναφέρεται ως προς τα κριτήρια που αποφασίστηκε η αστυνομική συνοδεία στους δύο υποψήφιους, εν τούτοις αναφέρεται πως οι δύο δεν είχαν φέρει οποιαδήποτε αντίρρηση όταν ενημερώθηκαν από το Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά την υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία κατέθεσε την πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όχι σε φρουρά από Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o οποίος έφερε στο φως την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επικοινωνία έγινε την περασμένη Παρασκευή και μάλιστα τροχοδρομούνταν οι μεταθέσεις δύο αστυνομικών για τον Νίκο Χριστοδουλίδη και δύο για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ωστόσο, μετά που η απόφαση δημοσιοποιήθηκε τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αρνήθηκαν την αστυνομική συνοδεία, αναφέροντας πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να αποδεχτούν την πρόταση για αστυνομική φρουρά.

Από την πλευρά της η Αστυνομία αναφέρει ότι σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση αστυνομικής φρουράς στους υποψηφίους για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου, του Αρχηγείου Αστυνομίας, είχε προχωρήσει καθηκόντως σε σχετική αξιολόγηση κινδύνου και εισηγήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας την παραχώρηση προσωρινής συνοδείας στους δύο υποψηφίους, μέχρι το τέλος των εκλογών, πρακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά όχι σε αστυνομική φρουρά από Χριστοδουλίδη

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε και με τους δύο υποψηφίους, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεση της Αστυνομίας, να προωθήσει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, για έγκριση του εν λόγω προσωρινού μέτρου προστασίας των δύο υποψηφίων. Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση.

Ακολούθως, προωθήθηκε το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε. Ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τους δύο υποψηφίους τους οποίους και ενημέρωσε σχετικά για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των υποψηφίων και αφού επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ότι δεν χρειάζονται συνοδεία στο παρόν στάδιο, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aστυνομική φρουρά για Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Φωνές για αχρείαστες δαπάνες

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα