Ξεκινά η ενταξιακή διαδικασία για Βόρεια Μακεδονία-Αλβανία

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε ξεμπλοκάρει την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τη Βόρειο Μακεδονία και την Αλβανία» ανέφερε ο κ. Μπορέλ, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή».

«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής με το καθεστώς υποψηφίου, χωρίς πρόοδο, η τελική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Βορείου Μακεδονίας έχει ανοίξει την πόρτα» σημείωσε.

«Αύριο η διακυβερνητική διάσκεψη θα ξεκινήσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε. «Δεν έχουμε πολλά καλά νέα, αυτά είναι καλά νέα» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα η εξέλιξη αυτή να αυξήσει την εμπλοκή της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Ρώσος υπήκοος ο καπετάνιος του πλοίου που έπεσε πάνω στο πετρελαιοφόρο στη Βόρεια Θάλασσα
Ο Τραμπ στηρίζει για ακόμη μια φορά τον Έλον Μασκ-«Δεν μπορεί να τιμωρείται επειδή είναι πατριώτης»
Αποκαθίστανται οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας-Δίνει ξανά πληροφορίες στην Ουκρανία ο Τραμπ
Συριακές ενέδρες εναντίον των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στα νοτιοδυτικά της Συρίας
Ζητά πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Δαμασκού και Κούρδων ο Ερντογάν
Απελευθέρωσε πέντε υπηκόους Λιβάνου που είχε αιχμαλωτίσει τον Νοέμβριο το Ισραήλ
Τα επόμενα βήματα είναι τα πιο κρίσιμα του πολέμου στην Ουκρανία-Οι παγίδες στη συμφωνία για κατάπαυση πυρός
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 26 δισ.
Πέθανε 24χρονος διάσημος TikToker στην Τουρκία-Γνωστός για υπερβολική κατανάλωση φαγητού
ΒΙΝΤΕΟ: Αντάρτες στο Πακιστάν ανατίναξαν σιδηρόδρομο-Τουλάχιστον 155 επιβάτες απελευθερώθηκαν από τους 450