Στο 33.2% η πληρότητα στα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα το πρώτο εξάμηνο του 2022

«Άρχισε να αναπνέει ο τουρισμός», γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» , αναφέροντας ότι μετά την πανδημία και την οικονομική κρίση, η κατάσταση στον τομέα του τουρισμού στα κατεχόμενα άρχισε να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το «τμήμα στατιστικής και ερευνών του τμήματος τουριστικού προγραμματισμού» του «υπουργείου τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», ο μέσος όρος της πληρότητας των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2022 έφτασε το 33.2%, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 222.3% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους.

Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων κατά τον Ιανουάριο ανήλθε στο 18.1%, τον Φεβρουάριο στο 15.9%, τον Μάρτιο στο 31.7%, τον Απρίλιο στο 31.2%, τον Μάιο στο 50.4% και τον Ιούνιο στο 50.8%, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με βάση το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού», παρά την αύξηση που σημειώθηκε στο μέσο όρο της πληρότητας των ξενοδοχείων για τους μήνες Ιανουάριο-Ιούνιου του 2022, τα ποσοστά πληρότητας δεν έφτασαν στα προ της πανδημίας επίπεδα. Το ποσοστό πληρότητας κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2022 είναι κατά 18.98% πιο χαμηλό σε σύγκριση με το 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, φιλοξενήθηκαν συνολικά 337,336 Τούρκοι και ξένοι πολίτες σε τουριστικές εγκαταστάσεις στα κατεχόμενα, αριθμός που είναι μεγαλύτερος κατά 22,778 άτομα σε σύγκριση με πέρυσι.

Ταυτόχρονα, κατά την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος του 2022, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών σε ξενοδοχειακά καταλύματα στα κατεχόμενα ανήλθε στο 1,335,520, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 1,401% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Ο στόχος για ιατρικό τουρισμό στα κατεχόμενα είναι 10,000 τουρίστες το 2022, είπε ο Αχμέτ Σαβασάν

Ο  «πρόεδρος» του συμβουλίου ιατρικού τουρισμού στα κατεχόμενα, Αχμέτ Σαβασάν είπε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», ότι στόχος τους είναι τα κατεχόμενα να φιλοξενήσουν 10,000 τουρίστες, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού για το 2022 . Από τις αφίξεις αυτές τα κέρδη υπολογίζεται να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, o Σαβασάν, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι καθώς ο ιατρικός τουρισμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις παγκοσμίως, οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα είναι ελπιδοφόρες και για τα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022, ο αριθμός των τουριστών υγείας στα κατεχόμενα ανήλθε στις 5,000.

Σύμφωνα με τον Σαβασάν, η σημασία του ιατρικού τουρισμού αυξάνεται διαρκώς και αναμένεται ότι το κέρδος θα υπερβεί τα 143 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»