ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές τρόμου στην Ισπανία λόγω καύσωνα-Φλόγες περικυκλώνουν τρένο

Κόλαση του Δάντη θυμίζουν περιοχές της Ισπανίας, με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτα, μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες εκτάσεις γης. Τα εκτεταμένα πύρινα μέτωπα, που ευνοούνται από το κύμα ακραίου καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Ιβηρικής, έχουν επηρεάσει μεγάλο αριθμό κατοίκων. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε σειρά βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, με ένα από αυτά να δείχνει τις φλόγες να περικυκλώνουν απειλητικά τρένο. 

Το περιστατικό τρόμου εκτυλίχθηκε στη δυτική Ισπανία, ενώ τη στιγμή που καίει η φωτιά οι επιβάτες παρακολουθούν έντρομοι από τη θέση τους την πορεία του πύρινου μετώπου. Για καλή τους τύχη, κανείς δεν τραυματίστηκε και το μέσο μεταφοράς κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του. 

Οι εφιαλτικές στιγμές αποτυπώνονται, όμως, στις κινήσεις του επιβατών που με κομμένη την ανάσα σηκώνονται ελαφρώς από τις θέσεις τους για να δουν πόσο κοντά είναι οι φλόγες, οι οποίες διαπιστώνεται ότι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνους. 

Δεν είναι λίγα, πάντως, τα δυσάρεστα περιστατικά με τραυματίες και εγκλωβισμένους που έχει αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία της Ισπανίας τις τελευταίες ημέρες.

Η χώρα μετρά εκατοντάδες θανάτους με τις αρχές να ανακοινώνουν 366 νεκρούς από τον καύσωνα. Την ώρα που η Ισπανία θρηνεί τους νεκρούς της, οι αρχές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε πολλές περιοχές με το θερμόμετρο να έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου και το συχνά ορεινό έδαφος να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν χθες πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την κεντρική δυτική κοιλάδα «Jerte». «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες», υποστηρίζει ο κάτοικος Miguel Angel Tamayo.

Δύο από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη περίπου 18.200 στρέμματα γης. Στη νότια Ανδαλουσία 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες του, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην επαρχία της Μάλαγα. 

Οι πυροσβέστες προσπαθούν επίσης να περιορίσουν την φωτιά που ξεκίνησε από κεραυνό σε περιοχή της Εξτρεμαδούρα, με τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση οκτώ χωριών με 400 περίπου κατοίκους.

Στο μεταξύ, το κύμα μεγάλης ζέστης εξακολουθεί να επελαύνει στη Γηραιά Ήπειρο, με τις θερμοκρασίες στη Βρετανία να κινούνται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα. 

Σε περιοχές του βρετανικού βορρά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Ετοιμάζονται για δυναμικά μέτρα στην Ένωση Δήμων-Ζητούν να μην υπονομευθεί η αυτονομία τους
Θετική είδηση για Ισπανία και Κίνα η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Πυρά ΠΑΣΥΔΥ σε ΕΤΕΚ-«Αναρμόδιο να διερευνήσει πειθαρχικά κατά δημοσίων υπαλλήλων»
Εγκρίθηκαν από Υπουργικό πολεοδομικά κριτήρια για αναβάθμιση σχολείων-Τι προνοεί το σχέδιο
Παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα παρά τις ενστάσεις της οικογένειας το πόρισμα για τον Θανάση
Ρώσος υπήκοος ο καπετάνιος του πλοίου που έπεσε πάνω στο πετρελαιοφόρο στη Βόρεια Θάλασσα
Απαντά στα παράλογα αιτήματα Τατάρ η Κυβέρνηση-«Κόκκινη γραμμή για διεθνή κοινότητα το συμφωνημένο πλαίσιο»
Στα χέρια της Αστυνομίας ο ένας καταζητούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας-Καταζητείται άλλος ένας
Σήκωσε το γάντι το ΥΠΑΝ, απαντά στις καταγγελίες Ταλιαδώρου-«Ανυπόστατες και απαράδεκτες αναφορές»
Στις 20 Μαΐου απαντούν στις κατηγορίες Τάττης και Καραχάν-Αναμένουν παράδοση μαρτυρικού υλικού