Ο Ρίσι Σουνάκ νικητής και του τρίτου γύρου εσωκομματικών εκλογών των Τόρις στη Βρετανία

Ένα από τα φαβορί των δημοσκοπήσεων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, αναδείχθηκε νικητής και του τρίτου γύρου εσωκοματικών εκλογών στη Βρετανία με 115 ψήφους. Ο πολιτικός που εξέφρασε πρώτος τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Μπόρις Τζόνσον, όσον αφορά στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και που άνοιξε τον «χορό» των παραιτήσεων, ηγείται σταθερά της κούρσας για τη διαδοχή των Συντηρητικών. 

Την ηγεσία των Συντηρητικών διεκδικούν πλέον τέσσερις, ενώ με σημαντική διαφορά ο Σουνάκ εμφανίζεται στην πρώτη θέση, με δεύτερη το μέχρι πρότινος φαβορί, την πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας. 

Ειδικότερα,  η πρώην υπουργός Άμυνας, Πένι Μόρντοντ, έλαβε 82 ψήφους, η Κέμι Μπάντενοχ 58 και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας 71.  

Εκτός κούρσας ο Τομ Τουγκεντάτ που έλαβε μόνο 31 ψήφους. 

Την Πέμπτη το αργότερο, θα υπάρξει η τελική δυάδα που πλέον θα απευθυνθεί στην βάση των μελών του κόμματος σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού της χώρας.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του κόμματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
Εκταφή 796 βρεφών που πέθαναν μέσα σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα-Τίτλοι τέλους στην υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
WSJ: Το Ιράν ζητά αποκλιμάκωση των επιθέσεων και βάζει όρους για να διαπραγματευτεί
Συναγερμός από ΟΗΕ: Κινδυνεύει από λιμό η Λωρίδα της Γάζας αν δεν πάει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια