Δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου...

Για χάρη της ιστορίας, ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα ζευγάρι, το οποίο διατηρεί σχέση εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο, η σύντροφος αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζει να ψάξει περαιτέρω το ζήτημα, αφού οι απαντήσεις του συντρόφου της, φαίνεται να της δημιουργούν ακόμη περισσότερες απορίες. Έτσι, επισκέπτεται κάποιο ντεντέκτιβ, ο οποίος παρακολουθεί τον σύντροφο της, με σκοπό να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Εν τέλει, αποκαλύπτει πως την απατά και μάλιστα της προσκομίζει άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους. Ακολούθως, η σύντροφος, δείχνει τα ντοκουμέντα στον σύντροφο της, ο οποίος απαντά με την γνωστή φράση, «δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου», προσπαθώντας μάταια να εξηγήσει. 

Παρόμοια μοιάζει και η υπόθεση παρακολουθήσεων κινητών στις Κεντρικές Φυλακές. Η υπουργός Δικαιοσύνης, απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση, βάσει της οποίας ζητούσε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του υφιστάμενος συστήματος, το οποίο για κάθε προσπάθεια κλήσης μέσω κινητής τηλεφωνίας ή προσπάθειας αποστολής γραπτού μηνύματος, το σύστημα, αφού ενεργοποιηθεί αυτόματα θα καταγράφει: Το ΙΜΕΙ του κινητού από το οποίο γίνεται η κλήση, το ΙΜSΙ της κάρτας κινητής τηλεφωνίας από το οποίο γίνεται η κλήση, τον αριθμό τηλεφώνου προς το οποίο γίνεται η κλήση, τον τύπο/μοντέλο της συσκευής που χρησιμοποιείται, την ημερομηνία και ώρα της κλήσης και τις συντεταγμένες του τηλεφώνου από το οποίο γίνεται η προσπάθεια για κλήση. 

Οι ειδικοί, στην αντίστοιχη ιστορία ο ντεντέκτιβ, δείχνουν πως πρόκειται για παρακολούθηση τηλεφώνων και με βάση την επιστολή (σ.σ αντίστοιχη ιστορία φωτογραφίες), δείχνουν πως πρόκειται για παράνομο τρόπο. Σημειώνεται, πως η επιστολή δημοσιεύτηκε αυτούσια, συνεπώς, όπως αναφέρουν και οι δικηγόροι ενώπιον Δικαστηρίων, αποτελεί παραδεχτό γεγονός το περιεχόμενο της και ουδείς μπορεί να το αμφισβήτησει.

Ο σύντροφος, αφενός για να μην χαλάσει η σχέση του και αφετέρου για να μην πληγεί το όνομα του στο μικρό χωριό που διαμένει το ζευγάρι, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Στην παράλληλη ιστορία μας, η υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντηση της αναφορικά με το ζήτημα, παρά το γεγονός πως άλλα έλεγε και άλλα ζητούσε στην στην επιστολή της, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαψεύδοντας τα περί παρακολουθήσεων, αναφέροντας πως τα δημοσιεύματα «ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», υποστηρίζοντας πως και αυτή προωθούσε την καθολική φραγή των κλήσεων, όπως ζητούσε η Διεύθυνση ώστε να κοπεί το πρόβλημα από τη ρίζα.  Ωστόσο, δεν απαντήθηκε το βασικό ερώτημα. Αφού υπήρχε ομοφωνία, όλα ήταν νόμιμα και όλοι συμφωνούσαν, γιατί δεν αναβαθμίστηκε το σύστημα εδώ και ένα χρόνο ώστε να απενεργοποιηθούν πιθανά παράνομα κινητά, όπως ζητούσε με κατ' επανάληψη επιστολές της η Διεύθυνση που είδαν το φως της δημοσιότητας; Και από την άλλη, η εταιρεία γιατί τόνισε στο σημείωμα της πως αν ενεργοποιείτο το σύστημα παρακολούθησης θα συλλέγονταν στοιχεία πολιτών και εκτός Φυλακών; 

Μπορεί οι δύο ιστορίες να είναι διαφορετικές, εντούτοις είχαν την ίδια κατάληξη. Ολοκληρώθηκαν με το «δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου», ωστόσο επειδή το ζευγάρι, της πρώτης ιστορίας, διέμενε σε ένα μικρό χωριό, το οποίο δεν άκουσε μόνο αλλά είδε, ήταν σε θέση να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

*Ένα ρητό στο τοίχο γράφει: Το «δεν είναι αυτό που νομίζεις», συνήθως είναι αυτό που νομίζεις συν κάτι περισσότερο...  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μιλούν» οι επιστολές για παρακολουθήσεις-Τι ήθελε η Δράκου, ξεκάθαρη η εταιρεία

Δειτε Επισης

Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;
Δολοφονίες, απόπειρες, βόμβες, εμπρησμοί, επεισόδια... Περίμενε την Κυβέρνηση για τα αυτονόητα ο Αρχηγός;