Χακάρουν λογαριασμούς στα socail media-Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Συνεχίζονται οι καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Instagram.    

Συγκεκριμένα διάφοροι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα από γνωστό τους πρόσωπο στο Instagram, ο οποίος τους παροτρύνει να επενδύσουν σε διάφορα κρυπτονομίσματα (Bitcoin κτλ).

Τα μηνύματα αυτά είναι κακόβουλα και έχουν ως σκοπό το οικονομικό όφελος καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του ίδιου του παραλήπτη.

Με αυτή την μέθοδο, οι επιτήδειοι επιτυγχάνουν πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς χρηστών, τους οποίους ακολούθως χρησιμοποιούν για να ξεγελάσουν άλλους ανυποψίαστους χρήστες.

Συστάσεις:

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερά προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και να μην αποκαλύπτει κωδικούς που λαμβάνει σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Συστήνεται όπως ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας δύο παραγόντων για τους ηλεκτρονικούς του λογαριασμούς.

Σε περίπτωση λήψης ύποπτου μηνύματος / αιτήματος, να επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο με το πρόσωπο από το οποίο έλαβε το μήνυμα για επιβεβαίωση του αιτήματος.

Σε περίπτωση που προέβηκε σε οποιεσδήποτε ενέργειες που του υποδείχτηκαν, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού.

Δειτε Επισης

Αυξητική τάση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας-Ενώπιον της Βουλής η προστασία των θυμάτων
Μόνο με πληρωμές βάζουν τελεία στις δικαστικές μάχες για ΤΚΑ οι ομάδες-Μήνας αποφάσεων για οφειλές στο φόρο
Απόρριψη έφεσης από Ανώτατο για υπόθεση αξίωσης χρεωστικού υπολοίπου από λογαριασμό παρατραβήγματος
Συνελήφθησαν εξήντα πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Επαναπατρίστηκαν ήδη οι 19
Συνελήφθη ο 30χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος με το οποίο παρασύρθηκαν δύο πρόσωπα στη Λάρνακα
Εξελίξεις σε επίπεδο ΕΔΑΔ για το θανατηφόρο του 2012-Ζητήθηκαν φάκελοι ερευνών, αποφάσεις και έγγραφα
Νεκρή εργαζόμενη σε νυχτερινό κέντρο στα κατεχόμενα-Έντονες αντιδράσεις για σεξουαλική δουλεία
Τσακώθηκε με ένα πρόσωπο, μπήκε στο αυτοκίνητο και παρέσυρε δύο άτομα που δεν εμπλέκονταν στον καυγά
Παραδέχθηκε το φόνο του κουνιάδου του ο 50χρονος στην Πέγεια-Πώς έγινε η τραγωδία
Τον παρακολούθησαν και τον έπιασαν με ναρκωτικά-Στο κελί για εννέα χρόνια ένα πρόσωπο