Καρφιά Ιωάννου για το διορισμό Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ-«Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Καρφιά για το διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου, ως μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η απόφαση για διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, σε αντικατάσταση του Δήμου Δημοσθένους, μέχρι στις 21 Νοεμβρίου έφερε την αντίδραση του κ. Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του αναφέρει ότι «είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, «είναι πλέον ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο ΔΣ ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ αποστάτες».

Σημειώνει επίσης πως «επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκρουση συμφερόντων αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ».

Επισημαίνει ακόμα ότι «στην παράδοση του Υπουργείου πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τιμητικό επίδομα σε αιχμάλωτους και αύξηση των ολοήμερων σχολείων ενέκρινε το Υπουργικό

Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριου Κουλούμα, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως, «δυστυχώς ότι κτίστηκε με κόπο και αίμα με καθυστέρηση δεκαετιών, τον τελευταίο χρόνο οι προσπάθειες είναι να χαλαστεί και να αποδομηθεί, σήμερα έπεσε και το φύλο συκής».

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Αντιαναιμικού Συνδέσμου και μέλος της ΟΣΑΚ, Μίλτος Μιλτιάδους, παραθέτοντας παλαιότερα άρθρα που αφορούσαν την πρόταση για διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο ΔΣ του ΟΑΥ, και την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, έγραψε «δύο τυχαία αποσπάσματα από δηλώσεις (11/4) και αποφάσεις (12/7)».

 

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά-«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας»
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές
Στους επτά οι ανήλικοι συλληφθέντες για διαρρήξεις και κλοπές στη Λευκωσία
Δεν αναφερόταν στην φωτογραφία του 2019 ο Κρις-Ανήρτησε το story του Φειδία