Διάκριση ιδεών από το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας

Οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες λαμβάνουν και για φέτος τη δέουσα αναγνώριση και επιβράβευση μέσα από τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Η διοργάνωση των Βραβείων που βρίσκεται ήδη στην 16η χρονιά της, έχει καταστεί ετήσιος θεσμός καθώς αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πλέον επιτυχώς εφαρμοσμένες καινοτόμες πρακτικές κι ενέργειες σε κυπριακές επιχειρήσεις κι οργανισμούς που αποδεικνύουν συνάμα πρωτοπορία.

Φέτος όπως και κάθε χρόνο, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας τιμούν Κυπριακές Επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και πρωτοπορούν σε διαφορετικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Στις κατηγορίες αυτές συγκαταλέγεται και ο τομέας Υπηρεσιών καθώς και ο τομέας της Κοινωνικής Καινοτομίας.

Στον  Τομέα Υπηρεσιών (Εμπόριο, Μεταφορές, Εστίαση, Τουρισμός, Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας, Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Υγεία, Επικοινωνία, Τέχνες, Διασκέδαση, Ψυχαγωγία, κλπ.) η ΟΕΒ θα επιβραβεύσει τις καλύτερες και πιο ξεχωριστές ιδέες που έχουν υλοποιηθεί και εφαρμοστεί.

Απονομή βραβείου θα γίνει και σε επιχειρήσεις που έκαναν τη διαφορά στην κοινωνία.  Πρόκειται για το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, ένα σχετικά καινούριο βραβείο αφού η εν λόγω κατηγορία έκανε την είσοδό της στο θεσμό το 2020 εμπλουτίζοντας έτσι τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας. Απώτερος στόχος του Βραβείου Κοινωνικής Καινοτομίας είναι η επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και του επιπέδου της κοινωνίας. Επίσης, συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία με την εφαρμογή καινοτομιών σε πρότυπα και υπηρεσίες. 

Στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται τέσσερα βραβεία. Οι βραβεύσεις, πέραν του Τομέα Υπηρεσιών και της Κοινωνικής Καινοτομίας, περιλαμβάνουν τον Πρωτογενή Τομέα και τον Τομέα Μεταποίησης.

Δεκάδες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμοί, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Η σπουδαία πορεία των επιχειρήσεων στον τόπο αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας καινοτομίας.

Ο θεσμός στηρίζεται από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Λάβε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας και διεκδίκησε μια θέση ανάμεσα στους 4 νικητές του 16ου Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας ΟΕΒ για το 2022, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουλίου 2022.

Για πληροφορίες και αιτήσεις υποψηφιότητας:

τηλ. 22 643 000 |  www.innovationaward.oeb.org.cy

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα