Σάλος με δήλωση του Νεχάμερ-«Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα, αν δεν αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό»

Σκάνδαλο προκάλεσε στην Αυστρία η δήλωση του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό, που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιλογές είναι δύο: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα».

«Αν συνεχίσουμε έτσι, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές μετά: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα. Και λέω: το αλκοόλ είναι οκ βασικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις πρόποση νώθεις καλά».

Παρότι η δήλωση έγινε σε διάσκεψη του κόμματός του και σε χαλαρή διάθεση, οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν έδειξαν την ίδια διάθεση αστειότητας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο αυστριακός Τύπος θέτει το ερώτημα: «Τι συμβαίνει με τον καγκελάριο;».

Στην κομματική διάσκεψη στο Τιρόλο συζητήθηκαν η αύξηση των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος. Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νεχάμερ αποκάλεσε «εχθρούς» τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών, όπως και το «παράλογα υψηλό κόστος ενέργειας». Γι’ αυτό ζήτησε να ληφθούν αντίμετρα για να υπάρξει αντιμετώπισή του σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είπε ότι δεν είναι εύκολο.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Προεδρικό ο Καγκελάριος της Αυστρίας για επίσημη επίσκεψη

Δειτε Επισης

Από ακατάσχετη αιμορραγία ξεψύχησε η 44χρονη μετά την επίθεση του συζύγου της στη Θεσσαλονίκη
Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων ο Καναδάς
Δύσκολη η στοιχειοθέτηση υποθέσεων για χειραγώγηση αγώνων-Μία κατέληξε στο Δικαστήριο από το 2021
Πυροβολισμοί σε ινστιτούτο αισθητικής στη Λεμεσό-Υπό διερεύνηση το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης
Στο μυαλό του Πούτιν-Υπό εξέταση η πρόταση για κατάπαυση πυρός
Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε 45χρονο για εισαγωγή πέραν των 19 κιλών ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Απόφαση σταθμός για συνταγές από ιατρούς εκτός ΓεΣΥ, μπάζει η νομοθεσία-Δεν διαχωρίζονται οι συμβεβλημένοι πάροχοι
Καταγγελία εναντίον ιδιωτικού σχολείου ότι απειλεί να διώξει μαθητές λόγω αναφορών για αυξημένα δίδακτρα
Αντιδρούν βουλευτές για το νομοσχέδιο για λαμπρατζιές-«Υπερβολικά αυστηρό και ανεφάρμοστο»
Μετά τις καταγγελίες έκανε έλεγχο το Τμήμα Γεωργίας και εντόπισε τις ντομάτες που «βαφτίστηκαν» κυπριακές