Νέα στοιχεία για διαβατήριο σε Ιρακινό-Κατοικία φάντασμα και… επιπλοκή ερευνών

Νέα στοιχεία που φωτίζουν καινούριες πτυχές της υπόθεσης αγοραπωλησίας τεσσάρων οικοπέδων, που εμπλέκεται κτηματική εταιρεία στην οποία εμφανίζεται ως διευθυντής ο Μαρίνος Σιζόπουλος, έρχονται στο προσκήνιο. Την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται αρχειοθετημένη στην Αστυνομία, τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως οι εμπλεκόμενοι φέρονται να κατάφεραν να εξαπατήσουν τις Αρχές, για να εξασφαλίσουν διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ιρακινό.    

Την ίδια ώρα Μαρίνος Σιζόπουλος, συνεχίζει να απορρίπτει την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποδεικνύοντας πως ο ίδιος πώλησε τις μετοχές από το 2012 καθώς επίσης και ότι ο ίδιος κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία τον Μάρτιο του 2019, ενώ μόλις χθες η Νομική Υπηρεσία απάντησε στα ερωτήματα γιατί η υπόθεση μπήκε στο ψυγείο, σημειώνοντας πως η απόφαση για μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, λήφθηκε, λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη της μη ύπαρξης ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Αυτό ουσιαστικά συνέβη διότι ενώπιον των Αρχών υπήρχε μόνο η παραδοχή του συνεταίρου του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος όταν συνελήφθη φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση απάτης, στην οποία ενέπλεκε και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος προστατεύεται από ασυλία, τον κράτησε μακριά από το ανακριτικό γραφείο.  Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα όσα τον κατηγορούσε ο συνέταιρος του, προκάλεσαν ουσιαστικά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές για κουκούλωμα υπόθεσης κατά Σιζόπουλου-«Είναι τόσο γερές οι πλάτες του;»

Το διαβατήριο

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, η υπόθεση έχει και άλλα επίπεδα πέραν από τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Το πιο σημαντικό φαίνεται να είναι το ζήτημα της εξασφάλισης κυπριακού διαβατηρίου από τον Ιρακινό επενδυτή μέσω του ΚΕΠ. Όπως είναι γνωστό, το πωλητήριο έγγραφο που κατατέθηκε στην τράπεζα, ήταν ύψους 1,6 εκ. ευρώ. Συνεπώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για επένδυση δύο εκ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο καταρτίστηκε το δεύτερο πωλητήριο έγγραφο, το οποίο φέρει τις υπογραφές των διευθυντών των τεσσάρων εταιρειών, που είχαν μετοχικό κεφάλαιο της ΤΑΧΑΝ το οποίο ήταν ύψους 2 εκ. και 25 χιλιάδων ευρώ.

Βέβαια, χρονικά προηγήθηκε η συμφωνία των 2,025,000 εκ. έτσι ώστε να διασφαλιστεί το διαβατήριο του Ιρακινού. Ακολούθησε δεκατρείς ημέρες μετά η υπογραφή των δεύτερων συμβολαίων που κατατέθηκαν στην τράπεζα για να εξοφληθεί το δάνειο και να διαγραφεί το χρέος των 965 χιλιάδων ευρώ.

Το ερώτημα που προκύπτει και ξεπερνά την υπόθεση με την ασυλία του Μαρίνου Σιζόπουλου, έχει να κάνει με τις συνθήκες που δόθηκε το διαβατήριο. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα στοιχεία:

-Ο Ιρακινός πλήρωσε 1,6 εκ. σύμφωνα με το πωλητήριο έγγραφο που κατατέθηκε, για να αγοράσει τις μετοχές της ΤΑΧΑΝ. Την ίδια ώρα κατατέθηκε και δεύτερο πωλητήριο έγγραφο ύψους δυο εκατομμυρίων  και 25 χιλιάδων, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει το διαβατήριο.

-Ο Ιρακινός φαίνεται ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την Κύπρο, αντιθέτως, φέρεται να ταξίδεψε μόνο όταν χρειάστηκε, για την εξασφάλιση του διαβατηρίου.

-Το διαβατήριο δόθηκε στον Ιρακινό χωρίς ο ίδιος να διαθέτει οποιαδήποτε κατοικία στο όνομα του αξίας πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ, όπως ήταν η προϋπόθεση που ήταν σε ισχύ την περίοδο που έλαβε το διαβατήριο. Κάτι που προκύπτει μέσα από τα στοιχεία.

-Σημειώνεται ότι στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στις Αρχές για να εξασφαλίσει το διαβατήριο ο Ιρακινός, δηλωνόταν η ύπαρξη κατοικίας εντός των τεσσάρων οικοπέδων που αγόρασε στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου, στα τέσσερα οικόπεδα που γειτνιάζουν μεταξύ τους, δεν υπήρχε ποτέ καμία οικοδομή, πόσω μάλλον οικία αξίας πέραν του μισού εκατομμυρίου.

-Η μόνη διεύθυνση που δήλωσε κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Ιρακινός, ήταν η διεύθυνση ενός δικηγορικού γραφείου, το οποίο μεσολάβησε για να λάβει το διαβατήριο.

-Σύμφωνα με τα στοιχεία, το διαβατήριο του παραμένει σε ισχύ μέχρι το 2028, ενώ καμία αρμόδια αρχή δεν διερεύνησε κατά πόσον συνεχίζουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις για να είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου

-Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER ενώ η υπόθεση έγινε γνωστή από το καλοκαίρι του 2019 και ενώ από τότε μεσολάβησε και η Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου, η εν λόγω υπόθεση δεν φαίνεται να τέθηκε ενώπιον της κάτι που σημαίνει πως δεν διερευνήθηκε, αφού μια αναζήτηση στο πόρισμα δεν υπάρχει σύνδεση με τις ημερομηνίες που καταγράφονται.

-Αποτέλεσμα, ο Ιρακινός με τον αριθμό του κυπριακού διαβατηρίου του οποίου κατέχει ο REPORTER ταξιδεύει στην Ευρώπη ανενόχλητος.

Κάπου εδώ προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα:

-Διερευνήθηκαν ή όχι από την Αστυνομία οι συνθήκες εξασφάλισης του διαβατηρίου από τον Ιρακινό. Ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες, ότι διακόπηκε αιφνιδίως η έρευνα της Αστυνομίας για το διαβατήριο;

-Πριν δοθεί το διαβατήριο στον Ιρακινό οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν την περιοχή των οικοπέδων στη Λάρνακα και διαπίστωσαν ιδιοίς όμμασι ότι υπήρχε κατοικία;

-Διερευνήθηκε κατά πόσο ο Ιρακινός είχε σχέση με την Κύπρο και ότι πληρούσε τα κριτήρια που ήταν σε ισχύ το 2018 για να εξασφαλίσει διαβατήριο;

-Διαβιβάστηκε ή όχι η εν λόγω υπόθεση στην επιτροπή Νικολάτου; Αν όχι, γιατί και αν ναι, ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

-Μετά το πόρισμα Νικολάτου διαπιστώθηκε πως και σε άλλες περιπτώσεις στα οικόπεδα που αγόραζαν ξένοι επενδυτές, δεν υπήρξαν ποτέ κατοικίες, που ψευδώς παρουσιάστηκαν στα έγγραφα. Δόθηκαν μέχρι σήμερα οδηγίες, έτσι ώστε να ελεγχθούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις Εισαγγελίας για το πάγωμα υπόθεσης Σιζόπουλου-Η εκδοχή της για ασυλία

Το θέμα της ασυλίας

Το δεύτερο ζήτημα που προέκυψε και για το οποίο δόθηκαν διευκρινίσεις χθες από τη Νομική Υπηρεσία, ήταν αυτό της άρσης της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Τα γεγονότα της υπόθεσης ήταν ξεκάθαρα. Ένας εκ των συνεταίρων του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος ανακρίθηκε από την Αστυνομία, ενέπλεξε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ισχυριζόμενος πως επρόκειτο για συνεργό του στην υπόθεση απάτης. Στην υπόθεση δηλαδή σύναψης των πλαστών εγγράφων, στη βάση των οποίων εξαπατήθηκε το κράτος για να εξασφαλιστεί χρυσό διαβατήριο στον Ιρακινό.

Αμέσως μετά την παραδοχή από τον συνέταιρο του Μαρίνου Σιζόπουλου, αφού ολοκληρώθηκε η διερεύνηση από την Αστυνομία, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία.

Στη Νομική Υπηρεσία, στις επτά Οκτωβρίου του 2019, δόθηκαν οδηγίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, ώστε να γίνουν διαβήματα για άρση βουλευτικής ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου με σκοπό την ανάκριση του.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο Κώστας Κληρίδης, ο οποίος δήλωσε στον REPORTER πως το θέμα της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου είχε συζητηθεί, ωστόσο δεν είχε ληφθεί τελική απόφαση.

«Το θέμα», είπε κ. Κληρίδης, «συζητήθηκε και παρέμενε σε εκκρεμότητα, αφού αποφασίστηκε πως τύγχανε περαιτέρω μελέτης. Ήμασταν στο στάδιο λήψης της απόφασης για κάποια πράγματα, ωστόσο τελικά αποχώρησα από τη Νομική Υπηρεσία», ανέφερε.

Η Νομική Υπηρεσία, πάντως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως, «ουδέποτε αποφασίστηκε από οποιονδήποτε, είτε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα είτε από τους νυν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η υποβολή αίτησης για άρση ασυλίας βουλευτού».

Η απόφαση ωστόσο για να μην αρθεί η άρση της ασυλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ, δημιούργησε ένα ντόμινο εξελίξεων αφού:

-δεν έδωσε στον Μαρίνο Σιζόπουλο το δικαίωμα να αρθεί η ασυλία του και να αποδείξει πως ο πρώην συνέταιρος του ψεύδεται με όσα κατέθεσε στις Αρχές.

-άφησε στο απυρόβλητο τον συνέταιρο του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος έχει παραδεχθεί από το 2019 την διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, ο οποίος ωστόσο παρά το γεγονός ότι ενοχοποίησε τον εαυτό του, δεν οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.  

-ενδεχομένως να άφησε στο απυρόβλητο τους άλλους δύο συνέταιρος, ο οποίοι δεν ανακρίθηκαν ποτέ και δεν εξετάστηκε ποτέ η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Εξάλλου σε σχετικό έγγραφο που καταγράφει την πορεία των ερευνών δεν γίνεται λόγος για ανάκριση του.

-Επίσης η απόφαση να μην αρθεί η ασυλία προκαλεί αδιέξοδο και στη διερεύνηση εάν όντως ο Ιρακινός έλαβε το διαβατήριο παράνομά χωρίς να πληροί τα κριτήρια που ήταν σε ισχύ το 2018 στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Η Νομική Υπηρεσία δικαιολογεί την απόφαση της να μην αρθεί η ασυλία του Μαρίνο Σιζόπουλου, και να μην προχωρήσει καμία ποινική διαδικασία για κανένα εκ των εμπλεκομένων, ακόμα και για αυτόν που παραδέχθηκε, «λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη της μη ύπαρξης ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Η έκβαση της υπόθεσης φαίνεται, σύμφωνα και με τη Νομική Υπηρεσία, να παρουσίασε εμπλοκή. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται, είναι εάν η άρση της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου, θα ήταν το κλειδί για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, δεδομένου ότι οι Αρχές είχαν στα χέρια τους και την παραδοχή του συνεταίρου του Μαρίνου Σιζόπουλου. Στο τέλος θα ξεκαθάριζε το σκηνικό, εάν οι ισχυρισμοί του συνεταίρου του Μαρίνου Σιζόπουλου, ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα ή εάν επρόκειτο για ψευδομαρτυρία. Έτσι και μόνο ενδεχομένως να έπεφτε φως στην όλη υπόθεση η έκβαση της οποίας μπορεί να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Πάντως από εδώ και πέρα αυτό που αναμένεται είναι να διαφανεί, εάν από τον έλεγχο που ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε σχέση με τους χειρισμούς του Τμήματος Φορολογίας, προκύψει οποιοδήποτε νέο στοιχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για την άρση ασυλίας Σιζόπουλου-Έδωσε οδηγίες ο πρώην, «όχι» από νυν

Το ιστορικό της υπόθεσης

2007-2008

Η ιστορία της υπόθεσης πάει αρκετά πίσω. Τέσσερις συνεταίροι στη Λεμεσό, ένας εκ των οποίων ο Μαρίνος Σιζόπουλος συνέστησαν μια εταιρεία την ΤΑΧΑΝ, η οποία αφού εξασφάλισε δάνεια 600 χιλιάδων λιρών αρχικά και 600 χιλιάδων ευρώ σε δεύτερη φάση, αγόρασε τέσσερα οικόπεδα στη Λάρνακα. Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια και το δάνειο ήταν Μη Εξυπηρετούμενο η εταιρεία που συνέστησαν οι τέσσερις συνεταίροι πωλήθηκε σε Ιρακινό Επενδυτή.

2012

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα το 2012, η εταιρεία ιδιοκτησίας του Μαρίνου Σιζόπουλου, η ΙΩ Κτηματική, η οποία κατείχε εκ μέρους του το 25% της ΤΑΧΑΝ, μεταβιβάστηκε από τον ίδιο εξ ημισείας στις δύο του θυγατέρες.

2017

Μέχρι το 2017 η εταιρεία κατείχε το ακίνητο, ωστόσο δεν πλήρωνε δόσεις στην τράπεζα με αποτέλεσμα αυτό να καταστεί Μη Εξυπηρετούμενο. Τότε μετά από συζητήσεις, αποφασίσθηκε όπως η εταιρεία ΤΑΧΑΝ που κατείχε τα τέσσερα ακίνητα, να πωληθεί στον Ιρακινό και ο ίδιος να εξασφαλίσει κυπριακό διαβατήριο μέσω του ΚΕΠ.

Η αξία ωστόσο των τεσσάρων οικοπέδων δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το προαπαιτούμενο των δύο εκ. ευρώ επένδυσης για να εξασφαλίσει κάποιος διαβατήριο. Κάπου εδώ είναι που τα πράγματα φαίνεται ότι πήραν λανθασμένη τροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο REPORTER, για την αγοραπωλησία της εταιρείας ΤΑΧΑΝ καταρτίστηκαν δύο αγοραπωλητήρια έγγραφα.

4/10/2017

Το πρώτο έγγραφο αφορούσε την αγορά της εταιρείας ΤΑΧΑΝ από τον Ιρακινό, για το ποσό των δύο εκ. 25 χιλιάδων ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιζόταν ότι ο Ιρακινός έκανε επένδυση πέραν των δύο εκ. και μπορούσε να λάβει το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαβατήριο που σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο REPORTER το έλαβε λίγους μήνες αργότερα.

17/10/2017

Το δεύτερο έγγραφο είναι αυτό που κατατέθηκε στην τράπεζα η οποία ουσιαστικά ήρθε σε διακανονισμό με τους μετόχους της εταιρείας, έτσι ώστε να εξοφληθεί το δάνειο. Συγκεκριμένα η τράπεζα συμφώνησε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους άλλους τρεις συνεταίρους ότι θα πληρώσουν 1,6 εκ. ευρώ, τα οποία θα κατέθετε ο επενδυτής και το υπόλοιπο του δανείου, 956 χιλιάδων ευρώ θα διαγραφόταν. Έτσι και έγινε. Ο Ιρακινός ξεχρέωσε την τράπεζα και έγινε ο κύριος μέτοχος της εταιρείας TAXAN και κατ΄ επέκταση των τεσσάρων οικοπέδων στη Λάρνακα.

14/6/2018

Ο Ιρακινός λαμβάνει το Κυπριακό Διαβατήριο μέσω της επένδυσης που έκανε στην εταιρεία ΤΑΧΑΝ, παρουσιάζοντας το πρώτο πωλητήριο έγγραφο. Ακολούθως αποχωρεί από την Κύπρο και δεν ξαναεμφανίζεται.

Φεβρουάριος 2019

Τον Φεβρουάριο του 2019 με επιστολές που στάλθηκαν από το Τμήμα Φορολογίας, ενημερώθηκαν οι διευθυντές των εταιρειών που είχαν μερίδιο στην ΤΑΧΑΝ, μεταξύ των οποίων και ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ότι θα πρέπει εκάστη να πληρώσει ως φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, το χρηματικό ποσό των 9707 ευρώ. Η φορολογία προέκυψε από την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε η κάθε εταιρεία με βάση πωλητήριο έγγραφο με ημερομηνία 4/10/2017 στο οποίο καταγράφεται ότι το συνολικό ποσό της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανέρχεται στις 2,025,000 εκ. ευρώ. σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπεβλήθηκαν από τους διευθυντές των εταιρειών η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχαν στην εταιρεία ΤΑΧΑΝ έγινε στη βάση πωλητήριου εγγράφου με μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να είναι 1,6 εκ. ευρώ. Μάλιστα δήλωσαν πως πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη του πωλητήριου εγγράφου των δύο εκ. τον Φεβρουάριο του 2019 από τις επιστολές του Τμήματος Φορολογίας. Κάτι όμως που διέψευσε ο εκ των συνεταίρων που συνελήφθη και ενέπλεξε στην υπόθεση και τους υπόλοιπους.Μάρτιος 2019

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο ο ίδιος προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για την υπόθεση τον Μάρτιο του 2019, μετά δηλαδή από τον εντοπισμό της παρατυπίας από το Τμήμα Φορολογίας.

Ιούλιος 2019

Τον Ιούλιο του 2019 η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός εκ των τεσσάρων μετόχων της εταιρείας ΤΑΧΑΝ ο οποίος ανακρίθηκε από την ανακριτική ομάδα για την οικονομία. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ έδωσε κάποιους ισχυρισμούς ενώ παρέδωσε αριθμό εγγράφων προς υποστήριξη των όσων έλεγε. Μετά από έρευνα στα γραφεία και την οικία του παραλήφθηκαν έγγραφα ως τεκμήρια και ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς.

Οκτώβριος 2019

Τον Οκτώβριο του 2019 η Αστυνομία παρέδωσε τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκε και το θέμα άρσης της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, ο ποινικός φάκελος παραδόθηκε στο αρχείο ποινικών υποθέσεων της Νομικής Υπηρεσίας, με οδηγίας για να τύχει σχετικής μελέτης και να γίνουν διαβήματα για άρση της βουλευτικής ασυλίας, με σκοπό την ανάκριση του κ. Σιζόπουλου.

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

Ένα μήνα αργότερα ο φάκελος της υπόθεσης επιστράφηκε στην Αστυνομία για να γίνουν εξετάσεις από το ΕΤΕΚ. Ο φάκελος επανήλθε στη Νομική Υπηρεσία επαναδιαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες τον Δεκέμβριο του 2019.

Ιανουάριος 2020

Τον Ιανουάριο του 2020 και συγκεκριμένα στις 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία στην οποία παρευρέθηκαν ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, η Έλενα Κλεόπα και η Πολίνα Ευθυβούλου και μέλη της Αστυνομίας, όπου εξηγήθηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης και η υπάρχουσα μαρτυρία, ώστε να μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία ο τρόπος για την άσκηση ενδεχόμενης ποινικής δίωξης. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε όπως η υπόθεση παραμείνει στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

10 Ιουλίου 2020

Στις 10 Ιουλίου του 2020, η Νομική Υπηρεσία άλλαξε χέρια, αφού μετά το σήριαλ για την ημερομηνία συνταξιοδότησης του τέως Γενικού Εισαγγελέα, ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του με τον Γιώργο Σαββίδη να αναλαμβάνει τα ηνία.

27 Ιουλίου 2020

Δεκαεπτά ημέρες μετά στις 27 Ιουλίου δόθηκαν οδηγίες για μη άρση της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ και για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα και σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται αρχειοθετημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ-Σιζόπουλος για το σκάνδαλο, ζητούν απαντήσεις από Σαββίδη

Δειτε Επισης

Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Έρευνες και κινητοποίηση για εντοπισμό της 13χρονης που απουσιάζει από την οικία της στη Λευκωσία
Αυξάνεται το ποσοστό δαπάνης για εξοπλιστικά-«Στόχος να φθάσουμε το 2% του ΑΕΠ για την αμυντική θωράκιση»
Χειροπέδες σε 25χρονο για διάρρηξη στη Λεμεσό-Κρυβόταν στο υποστατικό για να ξεφύγει αλλά τον εντόπισαν
Επιτήδειοι παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου-Κάνουν κλήσεις στο WhatsApp
Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας δυο ημέρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου για το Πόθεν Έσχες
Δύσκολο το βράδυ στη Λεμεσό λόγω της βροχόπτωσης-Πλημμύρησαν δρόμοι και σημειώθηκαν κατολισθήσεις
Γυναίκα επιτέθηκε και έσπρωξε αστυνομικό-Επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Πάφου με πλαστά στοιχεία
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια και κατολισθήσεις στην Επαρχία Λεμεσού λόγω έντονης βροχόπτωσης
Στο τραπέζι ΤΟΜ και βουλευτές για την ανάκληση των αερόσακων Takata-Διαβουλεύσεις επί της πρότασης Νόμου