Μάδημα της μαργαρίτας η διαγραφή Χριστοδουλίδη από τον ΔΗΣΥ

Με μάδημα της μαργαρίτας μοιάζει η απόφαση του ΔΗΣΥ για διαγραφή του Νίκου Χριστοδουλίδη από το κόμμα, μετά την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές Εκλογές. 

Το θέμα απασχόλησε την ηγεσία του κόμματος, η οποία ωστόσο αναμένεται να ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος και πως θεωρείται ξένο σώμα.  

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες διοχετεύθηκαν πληροφορίες που ήθελαν το Εκτελεστικό Γραφείο να επεξεργάζεται πρόταση για διαγραφή του Νίκου Χριστοδουλίδη και των στελεχών που εντάχθηκαν στο εκλογικό του επιτελείο, τελικά έγιναν δεύτερες σκέψεις και αποφασίσθηκε όπως περιοριστούν προς το παρόν στη δήλωση ότι ο κ. Χριστοδουλίδης με τις ενέργειες του έθεσε εαυτόν εκτός ΔΗΣΥ. 

Εξάλλου το θέμα απασχόλησε το τελευταίο διάστημα και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, με την επίσημη θέση της ηγεσίας να είναι πως ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε τις επιλογές του που είναι αντίθετες με αυτές του κόμματος, συνεπώς ο ίδιος είναι ξένο σώμα για το κόμμα και το ζήτημα της αφαίρεσης της ταυτότητας μέλους είναι καθαρά διαδικαστικό. Αυτό δήλωσε σήμερα το μεσημέρι και αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης.  

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου που συνέρχεται στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στην Αγλαντζιά, αναμένεται να απασχολήσουν και άλλα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τις Προεδρικές, ενώ θα γίνει και απολογισμός του Ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»