Σάλος στην Ισπανία μετά τις καταγγελίες για βιασμό στο φεστιβάλ ταυρομαχίας (pics)

Διαδηλωτές με σφυρίχτρες βγήκαν στους δρόμους της Παμπλόνα για να εκφράσουν την οργή τους ύστερα από ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μια γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού και άλλες οκτώ δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις στη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, το οποίο είναι παγκοσμίως διάσημο για τις περίφημες ταυροδρομίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Παμπλόνα, Ενρίκε Μάγια, η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού το Σάββατο. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις. Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Το 2016, ο ομαδικός βιασμός 18χρονης στη διάρκεια του φεστιβάλ είχε πυροδοτήσει την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Παμπλόνα και όχι μόνο, ενώ έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη αυστηροποίησης της νομοθεσίας για τη σεξουαλική βία. Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν τότε και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ο ομαδικός βιασμός της 18χρονης έγινε γνωστός ως η υπόθεση με την «Αγέλη των Λύκων» από την ονομασία μιας ομάδας στο WhatsApp, όπου τα μέλη διακινούσαν βίντεο της επίθεσης.

Τον Ιούνιο του 2021 η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε τελικά νομοσχέδιο που ορίζει κάθε μη συναινετική σεξουαλική επαφή ως βιασμό, στο πλαίσιο ευρύτερης νομοθετικής αναθεώρησης που αυστηροποίησε επίσης τις ποινές για σεξουαλική παρενόχληση και προβλέπει μεγαλύτερη στήριξη στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ευχαρίστησε τον Μόντι για τη διαχρονική στάση της Ινδίας στο Κυπριακό ο Πρόεδρος
Αίτημα από Σλοβακία και Πορτογαλία για το σχέδιο Εστία-Επέστρεψαν στην Κύπρο δύο ασθενείς από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδέχθηκε τον Μόντι στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Ποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξε το Ισραήλ-Πόση ζημιά τους προκάλεσε
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 24χρονο στη Λάρνακα-Χειροπέδες στην 16χρονη... αρχηγό
Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Πάφο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλεύτριας και του συζύγου της στη Μινεσότα
Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του-Η αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας και ο ρόλος του Τραμπ
Με δικηγόρο τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη καταθέτει την Παρασκευή ο Οδυσσέας
Νεκρός και ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών Φρουρών της Επανάστασης