Απαντά εκ νέου στην Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Απαξιωτική στάση κατά τα μνημόσυνα Αντιστασιακών»
18:31 - 11 Ιουλίου 2022

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, αναφορικά με τους Αντιστασιακούς, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να απαντά εκ νέου με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε.
Όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, η στάση της Κυβέρνησης στα μνημόσυνα Αντιστασιακών είναι απαξιωτική.
«Η ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, κας Παρισινού αναφέρει διάφορα αλλά δεν απαντά στην ουσία, στην χθεσινή απαξιωτική στάση της κυβέρνησης δηλαδή κατά τα μνημόσυνα των ηρώων της Αντίστασης».
Προσθέτοντας πως «η δε ένοχη σιωπή της διεύθυνσης και διοίκησης του ΡΙΚ είναι συνέχεια της πρόκλησης και της προσβολής.
Ενόσω δεν απολογούνται, η κυβέρνηση Συναγερμού και το ΡΙΚ θα παραμένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι για την προσβολή και ασέβεια σε βάρος της Δημοκρατικής Αντίστασης στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση, απάντησε για τα περί ασέβειας στους αγωνιστές της Αντίστασης
Τέλος, το ΑΕΚΛ αναφέρει ότι «όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι τυχαία αυτή τους η στάση».
Νωρίτερα, σε γραπτή της δήλωση, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, απαντώντας χαρακτήρισε απαράδεκτους του ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ, για δήθεν ασέβεια της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Αντίστασης.
Όπως είπε η κ. Παρισινού« η πραγματική ασέβεια συνιστά η χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων έγερση από το ΑΚΕΛ ανύπαρκτου θέματος. «Έπρεπε και πρέπει να γνωρίζουν πως οι ομιλητές και το πρόγραμμα των κατ’ επαρχίαν εκδηλώσεων διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεννόηση με τις τοπικές και εκκλησιαστικές Aρχές. Οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. «Είναι εξάλλου καλά γνωστό, πως για δεκαετίες οι εκάστοτε Kυβερνήσεις τιμούν τη μνήμη των Αντιστασιακών και των πεσόντων κατά την εισβολή στην κορυφαία εκδήλωση που διοργανώνεται στις 20 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο».
Παράλληλα, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, σημείωσε ότι ο σεβασμός της Κυβέρνησης προς τους αγωνιστές της Δημοκρατίας επιμαρτυρείται και με σωρεία δράσεων που για δεκαετίες ήταν αίτημα των Αντιστασιακών και που μόνο η παρούσα Kυβέρνηση ικανοποίησε.
«Να επισημανθεί, μεταξύ άλλων, η ανέγερση του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στο πάρκο δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο. Επιπρόσθετα, επί της διακυβέρνησης Αναστασιάδη διενεργήθηκαν εκταφές για τους πεσόντες Αντιστασιακούς οι οποίες έδωσαν την ικανότητα στις οικογένειες να προχωρήσουν σε αξιοπρεπή ταφή των αγαπημένων τους προσώπων».
Καταλήγοντας, η κα. Παρισινού ανέφερε πως η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, ότι παραχωρεί ετήσια χορηγία στον Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, για κάλυψη λειτουργικών τους εξόδων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απών από μνημόσυνο πεσόντων ο Πρόδρομος-Απαντά στις επικρίσεις το Υπ. Παιδείας
