Ακραία πρόκληση από Τούρκο συνταγματάρχη-«Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν»

Σε μια νέα προκλητική κίνηση, προϊόν ανιστόρητης προπαγάνδας, προχώρησε σήμερα η τουρκική ιστοσελίδα TR Haber, η οποία επικαλούμενη δηλώσεις απόστρατου αξιωματικού της Τουρκίας, ανέφερε ότι τα 3/4 της Κρήτης τους ανήκουν και μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά.  

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν απροσδιόριστα ως προς το νομικό τους καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», σημειώνει το δημοσίευμα. 

Και προσθέτει ότι η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί», επισημαίνει. 

Συνεχίζει δε την απρόκλητη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας τονίζοντας ότι η Συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 όριζε τη μεταβίβαση της Κρήτης στις «συμμαχικές δυνάμεις». «Αυτά τα συμμαχικά κράτη που καθορίστηκαν από την Αγγλία αποτελούνταν από τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα. Μετά τη μεταφορά της Κρήτης σε αυτές τις 4 χώρες στα χαρτιά, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία αποχώρησαν από τη συμφωνία και παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους. Με την αποχώρηση των τριών αυτών χωρών, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην ιδιοκτήτη της, δηλαδή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση διεκδικώντας ολόκληρο το νησί», υπογραμμίζει. 

Μάλιστα, η ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατου συνταγματάρχη Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος δήλωσε ότι «τα 3/4 της Κρήτης είναι το δικαίωμα αυτού που μετέφερε το νησί σε αυτές τις χώρες. Οθωμανικό Κράτος, είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας.Ήδη το 1913, καμία από τις συμφωνίες σχετικά με τη μεταφορά των 14 νησίδων γύρω από την Κρήτη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν τηρήθηκε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άρθρο στη Συμφωνία του Λονδίνου που να αναφέρει ότι η Κρήτη εγκαταλείφθηκε στην Αθήνα. «Στην Ελλάδα δόθηκε το ένα τέταρτο της Κρήτης. Τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί είναι υπό την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους. Πουθενά στην επακόλουθη Συμφωνία των Αθηνών δεν υπάρχει δήλωση ότι η Κρήτη αφέθηκε στην Ελλάδα. Μόνο ένα έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στην Ελλάδα», επισήμανε.

Σημειώνοντας ότι τα 3/4 της Κρήτης και των γύρω νησιών Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα, ο Γιαλίμ τόνισε ότι η αεροπορική βάση του Ηρακλείου και η περιοχή όπου τοποθετήθηκαν οι S-300 στο νησί παραμένουν στην τουρκική πλευρά της Κρήτης.

«Η Κρήτη, που ουσιαστικά βρισκόταν υπό ελληνική κατοχή, έχει μετατραπεί σε φρουρά των ΗΠΑ, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Με το κατοχικό κίνημα στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία κατά των Τούρκων, που αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού του νησιού. Δεν υπάρχει ίχνος Τούρκων στην Κρήτη, η οποία ήταν μια τουρκική γη που χρησίμευε ως γέφυρα μεταξύ Ανατολίας και Αφρικής μέχρι τα τέλη του 1800», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr

Δειτε Επισης

Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»
Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Τik Toker-Ποινικό παρελθόν με απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και εκβιασμούς
Απολογείται την Κυριακή η Μουτζούκου-Πιθανόν θα εμπλέξει και άλλα άτομα στον θάνατο του Παναγιωτάκη
Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του δίχρονου που χτύπησε με όχημα ο πατέρας-Έγκυος η μητέρα
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη