Ν. Χριστοδουλίδης: Απαιτείται ομοψυχίας για να πετύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας

Mε διεκδικητικό ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, επιμονή, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς ηττοπάθεια, χωρίς εσωστρέφεια η προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου θα πρέπει να συνεχισθεί, ανέφερε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλούσε στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρήστου Σολομού στη γενέτειρα του Παχύαμμο. 

Εκείνο που απαιτείται αυτή την ώρα, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας… ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να αγωνιστούμε για να πετύχουμε το κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας και της απαλλαγής της από τα συρματοπλέγματα της κατοχής.

Οι στείρες και άνευ αντικειμένου αντιπαραθέσεις, η δημόσια μεταξύ μας διαπραγμάτευση, ο απαξιωτικός και μηδενιστικός λόγος προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων δεν μπορούν να έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δεν συμβάλλουν, κατέληξε, στην προσπάθεια, που πρέπει να είναι κοινή για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο Σολομού δολοφονήθηκε στις 16 Ιουλίου 1974 από πραξικοπηματίες μαζί με τρεις άλλους συναγωνιστές του στο Κολόσι. Μετά το μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Ραφαήλ Παχύαμμου, τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα στο περίβολο του ναού. Η φιλαρμονική της αστυνομίας απέδωσε τιμές και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ευκαιρία συνεργασίας ΕΕ και ΗΕ το Κυπριακό, είπε στο Συμβούλιο ο ΠτΔ-Προτεραιότητα για Γκουτέρες
Προκλητικός ο Φιντάν μετά τη Γενεύη-«Υπάρχει μια πραγματικότητα στην Κύπρο και πρέπει να αποκατασταθεί»
Ανησυχία για διεθνείς εξελίξεις εκφράζουν Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αριστεράς-ΓΓ ΑΚΕΛ
Τον ρόλο της πολυμέρειας και τη συνεργασίας ΕΕ-ΗΕ τόνισαν Κόστα και Γκουτέρες
Πώς αποτιμούν τα κόμματα στα κατεχόμενα την διευρυμένη συνάντηση
Επιστολή στήριξης του GSI απέστειλαν ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ στην ΕΕ
Ενημέρωσε το ΕΛΚ για τη Γενεύη Α. Δημητρίου-«Σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί λύσεις εκτός πλαισίου»
Υποβλήθηκαν δυο υποψηφιότητες για τη θέση κοινοτάρχη Άλασσας
Τα αποτελέσματα της Πενταμερούς και τα επόμενα βήματα στα θέματα συζήτησης του Γ.Γ ΟΗΕ και των 27
Χριστοδουλίδης στο Euronews: Ο Τ/κ ηγέτης δεν ήθελε τον διορισμό ενός προσωπικού απεσταλμένου