Προκήρυξη διαγωνισμού από Βουλή για κατασκευή δώρων για υψηλούς φιλοξενούμενους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή τριών έργων γλυπτικής  - χύτευσης - χαρακτικής - κεραμικής, τα οποία θα παραχωρούνται ως δώρο σε υψηλούς φιλοξενούμενούς της.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι το είδος της καλλιτεχνίας/φιλοτεχνίας, όπως και το υλικό κατασκευής του έργου εναπόκειται στον/ην ίδιο/α τον/την καλλιτέχνη. Το έργο πρέπει να σχετίζεται με τον πολιτισμό της Κύπρου και/ή να έχει σχέση ή να αποδίδει ή εκφράζει την ιδέα της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, και να είναι τοποθετημένο σε κατάλληλη συσκευασία.

Το έργο πρέπει να μεταφέρεται εύκολα. Παράλληλα η καλλιτεχνική πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από επεξηγηματικό σημείωμα με τη σκέψη του/της δημιουργού με επεξήγηση ως προς τη σημειολογία του προτεινόμενου έργου.

Το κόστος κάθε έργου καθορίζεται στην τιμή των €250 ανά τεμάχιο. Θα επιλεγούν τρία συνολικά έργα και θα παραγγελθούν είκοσι τεμάχια από το καθένα.

Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης, σύμφωνα με τα πιο κάτω κριτήρια: Αισθητική/καλλιτεχνική παρουσίαση, απόδοση του θέματος/μηνύματος καθώς και τη συσκευασία του έργου.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε καλλιτέχνες που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Για πληροφορίες και τα έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων www.parliament.cy και στα τηλέφωνα 22407360/22407305.

Δειτε Επισης

Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένω
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου καθαριότητας στην Ελλάδα-Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήθελαν να τον προσπεράσουν
Δέσμευση έναρξη ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού για Παπαναστασίου-Θα παρέμβει εάν αυξηθούν οι τιμές
Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάρο-Νεκρό πεντάμηνο βρέφος, συνελήφθησαν οι γονείς